Svenska Mästarna föll mot Bordeaux

• 12 nov 2002

Djurgårdens Europaäventyr tog slut på tisdagen då Bordeaux besegrade Djurgården med 2-1. Djurgården fick en lektion i bolltrollande av ett tempostarkt lag.

Förhoppningen var att Djurgården skulle forcera framåt och genom ett snabbt ledningsmål ge Bordeaux en riktig match.
Men det var ett tempofyllt och bollskickligt Bordeaux som tog kommandot från start genom att ge Djurgården en riktig lektion. Det var stor press mot Djurgårdens mål och en fenomenal Andreas Isaksson fick jobba för att hålla siffrorna nere.

Innan ens en minut var spelad hade Isaksson redan fått rädda en nick från Savio och ett par minuter senare var samma brasilianare framme igen på vänsterkanten, mer eller mindre omarkerad, men Andreas Isaksson kunde rädda till en ny hörna som Andreas Isaksson fick hjälp av ribban att rädda.

Inom loppet av fem minuter hade Bordeaux skapat tre bra chanser, Djurgården hade knappt varit inne på Bordeaux planhalva. I stället såg man stressade ut när man hade bollen, som om man inte riktigt visste vad man skulle göra av den.

Andreas Isaksson storspelade i sitt mål, men efter drygt en halvtimmes spel tvingades han kapitulera när han inte nådde den boll som Feindouno (som också gjorde mål mot Djurgården i lagens första möte för två veckor sedan) lyfte upp i nättaket.

Bortsett från två tama hörnor hade Djurgården en bra chans i den första halvleken, det var när Andreas Johansson fick bollen av Stefan Rehn och fem meter utanför straffområdet sköt ett bra skott, som Ramé i Bordeauxmålet räddade.

I början av den andra halvleken klev Andreas Isaksson långt ut ur sitt målområde, för att möta ett Bordeauxanfall. Den bollen lyckades han stoppa, men när den rullade åt sidan var Feindouno framme och studsade in 2-0-målet.

Djurgården kom in bättre i matchen allteftersom andra halvlek fortskred, Bordeaux bevakade inte sin ledning lika minutiöst längre och det bäddade även för Djurgården. Både Babis Stefanidis och Andreas Johansson tilläts kliva in i straffområdet, men hade inte riktigt avsluten med sig. Det blev till sist Johan Elmander som snyggade till siffrorna till 2-1 sedan Stefan Rehn serverat honom bollen. Han siktade mot bortre stolpen när han från höger rullade bollen förbi Ramé.

Även om Bordeaux matchen igenom hade ett stort tryck på Isaksson hade Djurgården kunnat ordna en kvittering. René Makondele hade i slutet ett skott precis utanför mål och Markus Karlsson ett skott över mål. Men matchen slutade med Bordeauxvinst och därmed är Djurgårdens säsong över.

Djurgårdare är vana vid att se sitt lag rulla boll bäst och hålla tempot uppe alltmedan mötande lag får kämpa för att ha något att säga till om. I mötet med Bordeaux var rollerna ombytta. Djurgården må vara både svenska mästare och cupmästare, men i Europa har man fortfarande en del att lära.

Girondins de Bordeaux - Djurgårdens IF 2-1 (1-0)
(36) 1-0 Feindouno
(50) 2-0 Feindouno
(73) 2-1 Elmander

Varningar DIF: Wowoah, Dorsin
Varning Bordeaux: Darcheville

Domare: Dani Koren, Israel