Företag

Kjell Jonevret ny Headcoach i Djurgården

  • 22 juli 2004

Alltsedan det senaste policydokumentet antogs hösten 2003 har Djurgården sökt efter den rätte personen för den nya rollen som Headcoach/Sportchef. Nu är sökandet över. Kjell Jonevret, 42, tillträder tjänsten i dag.

I fjolårets policy beslöt Djurgårdens styrelse att den sportsliga verksamheten ska ledas av en Headcoach/Sportchef (HCS). Denna person ska ha det yttersta sportsliga ansvaret, samt även ansvar för sportens ekonomiska budget.

Som en följd av att HCS är ytterst ansvarig för den sportsliga verksamheten är han också det yttersta ansvaret över laguttagningen. HCS kan själv välja att under match coacha laget, eller att delegera det ansvaret till annan ledare.

Djurgårdens ledarstab ska enligt policyn också bestå av två tränare (varav den ena kommer att vara Stefan Rehn) med huvudsaklig uppgift att genomföra den dagliga träningen samt en målvaktstränare (Kjell Frisk). Denna ledarkvartett kommer att arbeta tätt tillsammans i utformandet av den dagliga träningen.

HCS kommer också att arbeta tillsammans med klubbdirektören i frågor som rör rekrytering.

Kjell Jonevret

, tidigare spelare i bland annat Viking Stavanger och tränare i bl a Västerås SK och FC Café Opera, kommer från och med i dag torsdagen den 22 juli att inneha tjänsten som HCS, vilken är en fast anställning.

Djurgårdens ordförande Bo Lundquist berättar varför:
– Kjell Jonevret har de kvalifikationer och egenskaper som vi vill ha. Han har varit en framstående spelare, han har vidareutbildat sig (även vid sidan av fotbollen) och han har skaffat sig tränarerfarenheter. Han är dessutom som person en mycket gedigen, jordnära och entusiasmerande ledare. Vi ser mycket fram mot ett långvarigt och framgångsrikt samarbete med Kjell.


Viktor Barth-Kron © DIF Fotboll

Senaste nyheter