Årets första seger

  • 5 mar 2009

Djurgården vann torsdagens match mot Vasalund inför omkring 2 300 åskådare på Skytteholms IP. Målskyttar blev Mikael Dahlberg följt av 2 x Andrej Komac.

Efter några minuters trevande matchstart var det Djurgården som såg starkast ut. Redan efter 7 minuter kom också ledningsmålet, en fin djupledsboll från Prins Ekong friställde Mikael Dahlberg som behärskat slog in bollen. Djurgården fortsatte att spela bra under halvleken, även om man i perioder inte riktigt vågade gå upp i press så som det är tänkt. De gånger man gjorde det blev det dock farligt och vid 3-4 tillfällen var ytterligare ett mål nära. Christer Youssef fick igång fötterna rejält och hotade ofta på sin kant vilket resulterade i många frisparkar för Djurgården. På mitten slet Andrej Komac över stora ytor i sin offensiva roll, fint uppbackad av Daniel Sjölund något längre ner i banan.

Andra halvlek började bra målmässigt, redan efter fyra minuter slog inbytte Sebastian Rajalakso sin back och spelade fint in till Andrej Komac som direktsköt i mål. Men Djurgården blev lite mindre aggressiva i halvleken, backlinjen kom inte upp som i första och laget blev lite lång. Det utnyttjade Vasalund och Özgur Yasar som ganska obehindrat fick promenera med bollen fram till straffområdet och därifrån avlossa en hård yttersida som otagbart skruvade sig förbi Djurgårdens målvakt Oskar Wahlström.

Mitt i halvleken fastställde Andrej Komac slutsiffrorna via en läcker lobb över Vasalundsmålvakten Tommi Vaiho, fint framspelad av Daniel Sjölund.
- Det känns bra, hela laget börjar fungera allt bättre och själv känns det bra i både kroppen och med självförtroendet. Men vi borde ha punkterat matchen redan i första halvlek. När vi inte gjorde det fick jag ta tag i den biten själv, sa glade tvåmålsskytten Andrej Komac och skrattade.

Totalt sett en bitvis riktigt bra match, men även en match som tydligt visade vad man måste jobba vidare med.
- Det finns saker som vi betraktar som bra, men det finns också saker som vi betraktar som riktigt dåliga. Träningsmatcher är till för att hitta bra och dåliga saker och just nu är vi fokuserade på att hitta vad som inte fungerar. Vad som inte fungerar är att våra spelare fortfarande har en ryggsäck med defensiva tankar och vi vågar inte kliva upp i press som vi ska. Vi måste våga mer och vi måste bli bättre på att disponera spelet och läsa av varandra. Men när vi kommer upp i press som vi ska så ser det riktigt bra ut, menade tränaren Zoran Lukic.


Träningsmatch
Vasalunds IF-Djurgården 1-3 (0-1)
0-1 (7) Mikael Dahlberg
0-2 (49) Andrej Komac
1-2 (57) Özgur Yasar
1-3 (71) Andrej Komac
Publik: ca 2 300

Startelva
Wahlström
Haginge, Johannesson, Kuivasto, Tauer
Ekong, Komac, Sjölund
Youssef, Dahlberg, Milic

Byten
Christer Youssef ut, Sebastian Rajalakso in (46)
Jan Tauer ut, Peter Magnusson in (72)
Prince Ikpe Ekong ut, Philip Hellquist in (72)


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter