Förlust efter tidigt mål

  • 17 aug 2009

Örebro tog tidigt ledningen mot Djurgården, målet kom på straff. Djurgården var det klart bättre laget i andra halvlek, men Per Johansson punkterade matchen med en kanon i nättaket.

Det tog tre minuter och så var det åter uppförsbacke. Kim Olsen fick bollen utanför Djurgårdens straffområde och avancerade, uppvaktad av både Toni Kuivasto och Markus Johannesson. Vid målgården föll Kim och domare Åke Andreasson pekade utan att tveka på straffpunkten. Örebros lagkapten Fredrik Nordback hade inga problem att förvalta straffen på bästa sätt och Djurgården hade ytterligare en gång ett tidigt underläge.

Örebro hade ett större bollinnehav under halvleken, men chanserna var ganska jämnt fördelade. Örebro höll bredden och bjöds på en hel del yta framför backlinjen, men lyckades ändå inte skapa så mycket. Djurgården hade svårt att komma runt på kanterna, Rajalakso hade några inlägg som täcktes, det var allt. I stället kom anfallen centralt, ofta med höga inlägg mitt i straffområdet, och där fanns bara Örebros målvakten Alvbåge.

I den andra halvleken balanserades mittfältet om lite, oftast gick Daniel Sjölund djupare ner för att täcka ytan framför backlinjen medan Dahlberg gick lite högre, yttrarna höll även kanterna på ett helt annat sätt och det skapade lite mer rörelse i Örebros backlinje. Allt såg plötsligt betydligt bättre ut.

En bit in i halvleken kom Prince Ekong in och tog hand om den defensiva mittfältsrollen, Daniel Sjölund gick då högre upp medan Mikael Dahlberg tog Oremos plats i anfallet. Djurgården lyckades hålla i bollen allt mer, även på Örebros planhalva, var spelförande och helt enkelt bättre än Örebro. Med en dryg kvart kvar ökade man trycket rejält, nu var bollen oftast på motståndarnas planhalva, Djurgården vann andrabollar och slet hårt för att få till en kvittering, närmst kom Jan Tauer med ett pressat skott från distans.

Mitt i pressen fick Örebro till en kontring, Markus Allstad kom loss på högerkanten och spelade snett inåt-bakåt där förre djurgårdsspelaren Per Johansson fick kalasträff och dödade matchen.

Allsvenskan
Örebro-Djurgården 2-0 (1-0)
1-0 (4) Fredrik Nordback, str
2-0 (86) Per Johansson

Laget
Touray
Gustafsson, Johannesson (k), Kuivasto, Tauer
Rajalakso, Dahlberg, Sjölund, Burlin
Ceesay, Oremo

Byten
Johan Oremo ut, Prince Ikpe Ekong in (63)
Dan Burlin ut, Yosif Ayuba in (71)

Ej inbytta
Vaiho, Magnusson, Haginge

Statistik (första halvlek inom parentes)
Bollinnehav: 48-52 (54-46)
Skott totalt: 8-13 (3-7)
Skott på mål: 5-5 (2-3)
Hörnor: 3-7 (1-3)
Frisparkar: 14-10 (7-4)
Offside: 6-1 (3-0)
Gula kort: 1-1 (0-1)


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter