Knapp förlust mot Malmö

  • 10 maj 2009

Djurgårdens förlorade dagens bortamatch mot Malmö FF med 1-2, målskytt för Djurgården blev Sebastian Rajalakso.

Det blev en jobbig start för Djurgården, både spel- och målmässigt. Malmö tog ledningen redan efter 6 minuter och dominerade klart. Men Djurgården arbetade sig in i matchen och kunde reducera, Johan Oremo nickpassade Sebastian Rajalakso inne i straffområdet och Sebastian sköt ett direktskott.
- Vi hade pratat om att inledningen var viktig, att vi måste ligga rätt i positionerna och vara aggressiva. Men vi är för passiva och låter Malmö styra och ställa. Första tjugo minuterna är ganska jobbiga, sedan får vi mer ordning, kvitterar och avslutar halvleken på ett ganska bra sätt, menade tränaren Zoran Lukic.

Andra halvlek är Malmös, man dominerar inte men har flest chanser. På en av dessa, en dubbelchans mitt i halvleken, får Malmös Wilton Figueiredo chansen och avgör matchen. Djurgården försökte skapa och få till en kvittering, men kanske var det snarare Malmö som var närmre att utöka sin ledning.
- Åter igen hade vi en tuff inledning, men efter ett tag känner vi att vi ändå håller på att reda ut det, tyvärr kommer målet just då. Vi står upp ganska bra efter målet och skapar en del, men det räcker inte och totalt sett är väl Malmö lite bättre. Men vi tar med oss delar av matchen som var bra och jobbar vidare, vi ser hela tiden tendenser på att vi är på rätt väg, menade Zoran.

Nu är det bara att ladda om och fokusera på en enda sak, nästa måndags derby mot AIK.

Allsvenskan
Malmö FF-Djurgården 2-1 (1-1)
1-0 (6) Labinot Harbuzi
1-1 (40) Sebastian Rajalakso
2-1 (68) Wilton Figueiredo

Laget
Wahlström
Gustafsson, Kuivasto, Ceesay, Tauer
Johannesson, Komac, Hellquist
Mwila, Rajalakso, Oremo

Byten
Petter Gustafsson ut, Peter Magnusson in (46)
Philip Hellquist ut, Christer Youssef in (76)
Sebastian Rajalakso ut, Hrvoje Milic in (88)

Ej inbytta
Touray, Andersson

Statistik
Bollinnehav: 54-46
Skott totalt: 17-6
Skott på mål: 6-4
Hörnor: 6-3
Offside: 3-1
Gula kort: 1-3


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter