Oavgjord allsvensk avsluning

  • 31 maj 2009

Djurgården fick med sig en poäng efter 0-0 mot Örgryte i den sista allsvenska omgången innan uppehållet.

Djurgården började bäst i den tryckande värmen, hade hand om spelet och skapade chanser i den första halvleken. Med hårt jobb skapade man flera möjligheter att ta ledningen, som på Johan Oremos nick när ÖIS målvaktsveteran Bengt Andersson med minsta möjliga marginal enhandsräddade och när Markus Johannesson nick efter en hörna träffade stolpen. Men bollen ville inte in och halvleken blev mållös.
- Vi har ett antal riktigt bra chanser i halvleken och bör väl göra något mål. Vi är det bättre laget och trycker på, men är kanske lite för ivriga ibland i den avgörande passningen, menade tränaren Andrée Jeglertz.

Till andra halvlek tvingades Johan Oremo gå ut på grund av smärtor i en fot. Mikael Dahlberg gick då upp på topp och Christer Youssef tog hans plats på mitten. Halvleken var inte lika bra som den första från Djurgårdens sida, laget blev lite lång och man tappade en hel del andrabollar. Örgryte var inte sena att ta vara på chansen och halvleken var jämn med chanser åt båda håll, enda fram till sista kvarten då Djurgården åter fick grepp om händelserna. Men några mål blev det inte.
- Örgryte lyckas etablera lite spel på vår planhalva och skapade en del halvchanser, samtidigt hade vi en del riktigt vassa omställningar. Vi jagar en seger på slutet men lyckas inte. Vi åkte hit för att vinna och då kan man inte vara helt nöjd med oavgjort, men det är en ok match från vår sida. Spelarna jobbar hårt i den väldiga värmen och gör vad de kan, tyvärr räckte det bara till oavgjort, menade Andrée.

Djurgården avslutar i alla fall med fyra poäng på de sista två omgångarna och håller dessutom nollan för andra matchen i rad. Försvarsspelet har blivit bättre och bättre, anfallsspelet har förbättrats, nu väntar vi bara på att målen ska börja trilla in.

Allsvenskan
Örgryte-Djurgården 0-0
Publik: 3051

Laget
Touray
Ceesay, Magnusson, Kuivasto, Gustafsson
Johannesson, Dahlberg, Sjölund
Mwila, Rajalakso, Oremo

Byten
Johan Oremo ut, Christer Youssef in (46)
Markus Johannesson ut, Hrvoje Milic in (67)

Ej inbytta
Wahlström, Haginge, Ekong.

Statistik
Bollinnehav: 48-52
Skott totalt: 8-15
Skott på mål: 4-6
Frisparkar: 12-17
Offside: 7-3
Hörnor: 7-8
Gula kort: 1-3


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter