Skön seger mot Häcken

• 26 maj 2009

Djurgården vann sin andra raka match på Stadion när man på tisdagskvällen besegrade Häcken med 1-0, Boyd Mwila avgjorde med sitt andra mål för säsongen.

Djurgården startade matchen med en 4-4-2-uppställning, ett tillfälligt avsteg från den linje man jobbar efter. Och det såg bra ut, vare sig det var spelsystemet eller spelarna själva så skapades ett flertal halvchanser i inledningen. De farligaste kom på en hörna efter 15 minuter där en nickpass friställde Mikael Dahlberg som nickade tätt över, innan dess hade Sebastian Rajalakso haft ett bra skott från distans. Djurgården låg högt i pressen och stressade Häcken, som när Boyd Mwila sprang på en omöjlig boll, men stressade en ensam Christoffer Källqvist i Häckenmålet att spela bollen till inkast.
- Det var mycket energi redan från början. Det är klart att det har tagit på krafterna när vi har förlorat matcher, men det har hela tiden känts som om det finns mer att ta av och det visade spelarna i dag. De ville redan från start visa att de är bättre än vad resultaten på slutet visat, menade Andrée Jeglertz.

Efter hand jämnades spelet ut, även om Djurgården fotsatte ha mycket boll. Halvleken led mot sitt slut när Dembo slog en lång boll till Boyd Mwila som höll bort sin back och fick bollen i mål.
- Det var viktigt att få 1-0, men det var rättvis, vi var bättre i första halvlek, var Andrées åsikt.

Djurgårdens försvarsspel såg betydligt lugnare ut än tidigare matcher och det var sällan man tappade positionerna, klev en back upp i banan fanns det alltid någon som täppte igen luckan. Sebastian Rajalakso fortsatte att skjuta bra från distans medan 174 centimeter Boyd Mwila ofta stångades med 199 centimeter Häckenback i form av Tom Söderberg.

Andra halvlek handlade mer om omställningar än etablerat anfallsspel. Häcken sökte Jonas Henriksson och långe Mathias Ranégie, men farligast var alla hörnor. Djurgården spelade upp bollen med löpningar på Oremo, Mwila och Rajalakso. Chanserna fanns åt båda håll, men trots att Häcken på slutet tog till alla krafter man hade för att kvittera blev det inga fler mål, Djurgårdens andra raka seger på Stadion var ett faktum.
- Vi får några onödiga omställningar mot oss som blir farliga, men vi har även en del egna omställningar. Men vi vinner matchen och tar poäng, det var det viktigaste just nu och blir väldigt betydelsefullt inför avslutningen mot Örgryte, menade Andrée.

Försvarsmässigt gör Djurgården sin bästa match för säsongen, anfallsmässigt var framför allt första halvlek riktigt bra. Drygt 7 000 hade letat sig till Stadion och bevisade att bra stämning inte behöver vara beroende av fullsatta läktare, Djurgården fick ett enormt stöd matchen igenom och publiken en efterlängtad belöning med tre poäng.