Youssef kan derbydebutera

  • 19 apr 2009

Han ingår i truppen och kommer säkerligen göra avtryck i derbyt mot Hammarby imorgon, nyförvärvet från BP Christer Youssef.
- Derby, mycket folk och stort intresse, det blir i så fall det största jag upplevt, ler han.

Det är kvällen innan säsongens första derby för Djurgården. Det har i vissa kretsar redan påpekats att derbyt mot Hammarby är lite av en ”måstematch” för båda lagen. Ett scenario som säkerligen skulle kunna väcka känsloyttringar och humörsvängningar hos vilken 21-årig grabb som helst.

Men Christer Youssef är lugn. Kolugn. Han berättar att han alltid kvällen innan match är väldigt behärskad och dessutom brukar sova bra.
- Javisst. Jag har som tur är aldrig haft nervösa attacker kvällen innan en viktig match. Jag både sover och äter och tänker normalt. Det är först vid matchgenomgången som de verkliga föreställningarna brukar komma, men för min del handlar de mindre om nervositet och mer om adrenalin, påpekar han.

Men gör det ingen skillnad att det imorgon kan bli ditt första derby med DIF?
- Självklart känner jag att något stort är på gång, och det är många som är beroende av ett bra resultat imorgon. Derby, mycket folk och stort intresse, det blir i så fall det största jag har upplevt. Men jag kan bara försöka fokusera på den uppgift som ligger framför mig, mer går liksom inte att göra, menar han.

Både Djurgården, men kanske framför allt Hammarby har haft det lite tufft inledningsvis i årets allsvenska. Dock är Youssef övertygad om att blåränderna går en lite ljusare framtid tillmötes
- Så är det. Säsongen har börjat lite trögt både för mig och för oss, även om det absolut inte är någon katastrof med fyra poäng så här långt. Då har nog Hammarby en större press på sig än vad vi har. Dock tycker jag att vi ska fokusera på vårt eget spel. Jag har väl känt att jag inte riktigt fått de ytor på kanterna som vi på förhand trodde. Vad det beror på låter jag vara osagt, men vi är ett spelande lag och vill vara det och när väl spelet lossnar för oss är vi jobbiga att möta.

Christer har när denna intervju genomfördes precis varit hemma hos sin familj och firat påsk; den syrianska varianten infaller en vecka senare än den protestantiska och Christer menar att den uppladdning var skön inför vad som väntar imorgon.
- Jag trivs med min familj, de betyder jättemycket liksom våra högtider. Att vara med dem en kväll innan match inger trygghet. Något som jag tror att jag har med mig ut på planen också.

Christer är uttagen i truppen som följer med till derbyt. Om han startar eller inte återstår att se, men han är väl förberedd hur det än blir.
- Absolut. Spontant känns allt utmärkt inför matchen. Vi har tränat bra och jag hoppas verkligen att vi går ut och kör över dem. Det tycker jag alla vi blåränder på något sätt är värda.

Vågar du på dig ett tips?
- Vi vinner med 3-0, avslutar han hoppfullt med ännu ett leende.


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter