Afrikanska löften på Kaknäs

De två ghananerna Daniel Amartey (nr 32) och Imoro Adam (nr 31) har anlänt till Kaknäs.

Under slutet av veckan tränade de bland annat med Djurgårdens individuella tränare Martin Sundgren.
– Det var fantastisk träning och det visar hur det går till här. Ingen av oss har tränat på det sättet tidigare. I Ghana kör man bara med hela laget, berättar 20-årige Imoro och får medhåll av 16-årige Daniel:
– Vi tränade en hel del passningsspel och allt annat som man ska kunna som professionell spelare. Det var jättebra och vi lyssnade noga på instruktionerna.

För två år sedan vann Ghana U20-VM sedan Brasilien besegrats i finalen. Ett ung A-landslag kom sedan tvåa i afrikanska mästerskapet och blev utslaget efter straffar mot Uruguay i VM-kvartsfinalen 2010.
– Det finns många bra spelare och talanger i Ghana. Magnus Pehrsson var där och såg mig i en turnering och sedan fick jag en förfrågan om jag ville komma hit till Stockholm. Nu är jag här för att visa vad jag kan och jag kan försäkra att jag och Daniel kommer att göra allt vi kan och arbeta mycket, mycket hårt, säger Imoro.

20-åringen har ett tvåmånaderskontrakt med Djurgården och är tänkt att ingå i U21-truppen under hösten. Daniel Amartey kan däremot inte skriva på något kontrakt innan han fyller 18 i december nästa år, men då har Djurgården en förköpsrätt.

Båda spelarna har placerats som mittfältare men Amartey har även gjort många matcher som mittback. De kommer från Inter Allies FC i Accra som är Ghanas huvudstad.
– Vi har spelat för samma klubb så länge att vi är som bröder. Vi känner varandra väldigt bra och gör allt tillsammans. Det är första gången vi är i Sverige och vi gillar det. Det verkar vara väldigt trevligt här och allting är cool, säger Imoro som är klart bäst på engelska av dem båda.

Imoro och Daniel är djupt religiösa och börjar varje träningspass med en bön.
– Det gör vi alltid. Vi ber till Gud innan vi ska träna, äta eller vad vi än ska göra. Det är tack vare det som vi är här i Stockholm nu. Annars hade vi varit kvar i Afrika. Bönerna ger oss styrka.

Text och foto: David Bogerius

Senaste nytt
Fler nyheter