Rekommendationen: Stockholmsarenan 2013

  • 6 okt 2011

På ett extrainsatt medlemsmöte för Djurgården Fotboll presenterades förhandlingsgruppens rekommendation till styrelsen: En flytt till Stockholmsarenan från och med 2013.

Stockholms Stadion är inte godkänd för allsvenskt spel efter 2013 och en ny arena kommer inte stå klar 2014. Inför 150 medlemmar presenterades på torsdagskvällen Stockholmsarenan som det bästa alternativet för Djurgården  - från och med säsongen 2013.

Rekommendationen till styrelsen kommer från en förhandlingsgrupp bestående av Tommy Jacobson, ordförande; Lars-Erik Sjöberg, styrelseledamot; Gustaf Törngren, styrelseledamot; Pelle Kotschack, hedersledamot samt Johan Ahlborg, vd, tillika ansvarig för förhandlingsgruppen. Valet av Stockholmsarenan fick även stöd från Djurgårdens manager Magnus Pehrsson, supporterföreningen Järnkaminerna och DPA, Djurgårdspublikens Arenagrupp.
– Vi vill flytta på en gång så vi är där från början och inte efter ett år när Hammarby har satt sin prägel på arenan och gjort den till sin, sa Nicos Harrysson från DPA.

Magnus Pehrsson medgav att det kändes sorgligt att lämna Stadion men förordade även han en flytt från och med 2013.
– Det finns tre huvudanledningar. Ekonomin, inramningen och underlaget, sa Magnus Pehrsson och fortsatte:
– Trots att jag själv nästan bara spelade på riktigt gräs är jag övertygad om konstgräsets fördelar. Vi tränar på konstgräs fem-sex månader om året redan nu och att göra det hela året kommer att ge oss en bättre fotboll. Dagens konstgräs går inte att jämföra med det för tio år sedan och om några år kommer det att vara ännu bättre.

Djurgården Fotbolls vd Johan Ahlborg sammanfattade processen och redogjorde bland annat för anbudsförfrågan med möjliga intäktsbaser, ekonomiska resurser och biljetthantering på Stockholmsarenan.
– Där betalar vi ingen fast hyra då den är intäktsbaserad och det är något som vi är väldigt positiva till, sa Johan Ahlborg. Ett formellt beslut från Djurgården Fotbolls styrelse presenteras under fredagen.

DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter