Sportslig organisationsförändring

Djurgården Fotbolls styrelse har valt att göra förändringar i den sportsliga ledningen.

Efter den svaga inledningen i Allsvenskan väljer styrelsen i Djurgården Fotboll att tidigarelägga planerade förändringar inom den sportsliga ledningen. Magnus Pehrsson går med omedelbar verkan in som manager för Djurgården. Magnus blir direkt ansvarig för allt kring A-lagsfotbollen inklusive träning och matchning och kommer därmed att finnas på träningsplanen. Magnus kommer även att ha det direkta ansvaret för den sportsliga bedömningen vad gäller köp och försäljning av spelare. Magnus rapporterar direkt till styrelsen.

Stefan Alvén får en tydlig roll som sportchef och kommer att ansvara för all sportslig administration. Stefan kommer att ha budgetansvar för den sportsliga verksamheten. Stefan rapporterar direkt till styrelsen.

Carlos Banda kommer att fortsätta i sin roll som tränare. Lennart Wass lämnar sina uppdrag i föreningen. - Den här organisationen har vi planerat för ett senare skede, men då läget är som det är väljer vi att göra dessa förändringar redan nu. Vi tror starkt på att den här sportsliga ledningen kan vända den negativa trenden. Dessutom vill vi ge Magnus möjligheten att komma in redan nu för att så tidigt som möjligt kunna göra de förändringar han anser är nödvändiga, säger Djurgården Fotbolls ordförande Tommy Jacobson.

Vi kommer att följa upp dessa förändringar med information på hemsidan under dagen, bland annat kommer en intervju med Tommy Jacobson på DIFTV inom kort. Jonas Riedel

Senaste nytt
Fler nyheter