Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson avgår

  • 26 apr 2013

Magnus Pehrsson avgår som manager i Djurgården Fotboll med omedelbar verkan. Som en direkt konsekvens av omständigheterna kring detta väljer även Djurgården Fotbolls styrelseordförande Tommy Jacobson att lämna sin post.

Magnus Pehrsson lämnar sin post som en omedelbar konsekvens av ett direkt hot mot honom som anställd inom Djurgården Fotboll och som privatperson. Hoten har uttalats via telefon efter förlusten mot Elfsborg men också under ett oannonserat besök i samband med tisdagens A-lagsträning där tre personer från en inofficiell supportergrupp uttalade sin besvikelse över de sportsliga resultaten. Samtidigt poängterades i hotfulla ordalag vilka konsekvenser fortsatta dåliga resultat skulle få för Magnus Pehrsson som person.

En händelse som polisanmälts av Djurgården Fotboll. Den brist på motivation och passion för sitt arbete som Magnus Pehrsson känt efter detta har lett fram till hans beslut att med omedelbar verkan lämna sin tjänst i föreningen.
– Hela situationen är naturligtvis både obehaglig och olycklig. Det långsiktiga arbete som jag lagt ned tillsammans med spelare och ledare, från ungdomsfotboll till a-lag, påverkas nu drastiskt av några enskilda individers brist på respekt för föreningen och mig som person. Som situationen blev efter måndagens och tisdagens händelser kändes min situation, både privat och som manager inom Djurgården Fotboll, ohållbar och jag har därför tagit beslutet att lämna föreningen. Jag hoppas nu att det här blir en stark signal för att detta aldrig mer får hända inom en förening som Djurgården, som jag har ett stort hjärta för. Jag vill samtidigt passa på att tacka alla bra supportrar för ert stöd genom åren, säger Magnus Pehrsson.

Som en direkt följd av orsaken bakom Pehrssons beslut väljer även Djurgården Fotbolls styrelseordförande Tommy Jacobson att lämna sin post.
– Att Magnus känner sig tvingad att avgå, var för mig personligen droppen som fick bägaren att rinna över. Jag brinner verkligen för denna förening och har under de senaste tre åren varit med och kämpat för att få den på fötter igen, både ekonomiskt och sportsligt. Att det finns människor som så totalt går emot både föreningens och samhällets demokratiska principer, är helt oacceptabelt för mig i min roll som styrelseordförande. Det är mitt skäl till att jag lämnar posten och jag hoppas att det sätter igång en rannsakan inom dessa supporterkretsar, att de faktiskt börjar se konsekvenserna av sitt beteende och inser effekterna och de direkta skadorna detta vållar Djurgården Fotboll, såväl anseendemässigt som ekonomiskt. Jag kommer att fortsätta stötta föreningen i det viktiga arbetet med Djurgårdsandan som trots allt är klubbens framtid, säger Tommy Jacobson.

Djurgården Fotboll beklagar innerligt och djupt att två av de viktigaste personerna i föreningen, ur ett sportsligt och engagemangsmässigt såväl som långsiktigt ekonomiskt perspektiv lämnar oss. Det skapar en känsla av bedrövelse och ett hål av sorg i Djurgårdssjälen. Det formella beskedet om Tommy Jacobsons avgång meddelas valberedningen under måndagen. Tommy Jacobson kommer under en period finnas tillgänglig för föreningen, i syfte att göra en sådan bra överlämning som möjligt. I morgon, lördag, spelar Djurgården en mycket viktig match mot Syrianska på Stadion. Två av våra viktigaste kuggar kommer inte att vara med på grund av yttre påverkan, hot och destruktivitet. Djurgården Fotboll är i chock, men vi kämpar vidare och kommer aldrig att vika från Djurgårdens värdegrund: Glädje, Värdighet, Respekt – Alltid Oavsett. DJURGÅRDEN FOTBOLL  

Senaste nytt
Fler nyheter