Erton till Kina

Djurgårdens Erton Fejzullahu lånas ut till Beijing FC under resten av säsongen.

Erton Fejzullahu lånas ut till kinesiska toppklubben Beijing Guoan FC. Utlåningen gäller resten av säsongen och inkluderar en köpoption.

Erton har meddelat Djurgården att han vill gå vidare i karriären och Djurgården och Beijing har kommit överens om villkor som båda klubbarna är nöjda med.
– Vi har under en tid haft en bra dialog med Erton som varit tydlig med sin önskan om att gå vidare i sin karriär och vi vill inte stoppa spelare. Erton har betytt mycket för Djurgården, nu önskar vi honom lycka till i hans nya klubb. Det är klart att det blir ett avbräck att tappa en spelare som Erton, men vi känner att vi har många bra anfallsalternativ i truppen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Erton kom till Djurgården sommaren 2012 och gjorde under hösten sju mål på tretton matcher. Totalt har det blivit 53 allsvenska matcher och 23 mål för Djurgården. I årets allsvenska ligger Erton med nio mål på en delad andraplats i skytteligan.
– Det har låtit intressant från början, att få bo i Peking och att spela för ett av Kinas bästa lag. Det känns dessutom mycket bra att det blir en bra affär för Djurgården som hela tiden agerat mycket professionellt. Djurgården har betytt mycket för mig och är ett givet förstaval den dag jag blickar tillbaks mot Sverige. Det finns många positiva minnen från min tid i föreningen, inte minst stödet från alla supportrar som helt klart är bäst i Sverige, säger Erton själv.

Djurgården Fotboll tackar Erton för hans tid hittills i föreningen och önskar lycka till i Kina.  

Senaste nytt
Fler nyheter