Inbytt Prijovic ordnade seger mot BP

Djurgården ligger på andra plats i Allsvenskan efter säsongens tredje seger på söndagen. Brommapojkarna som varit något av en mardrömsmotståndare, speciellt på hemmaplan, besegrades med 3-2 efter ett sent segermål av Aleksandar Prijovic. 

– Vi är jätteglada över att vi vann. Jag tycker vi gör en väldigt bra första halvlek, sa Djurgårdstränaren Pelle Olsson.

Blåränderna var efter en lite avvaktande inledning överlägsna och ledde rättvist med 2-0 i halvtid. Båda målen producerades med stor elegans av Erton Fejzullahu. Det första nickades in i minut 38 sedan Erton lagt upp bollen till sig själv och det andra, mindre än tre minuter senare, prickades in med en distinkt högerfot. 

Inget talade för att Brommapojkarna skulle komma igen efter halvtidsvilan men en välplacerad fullträff av Gabriel Petrovic förändrade matchbilden. Reduceringen gav gästerna energi i försöken att flytta upp laget. BP:s uppställning var 4-4-2 på papperet men hade under de första 45 minuterna mer sett ut som 4-6-0. När Djurgården föll tillbaka något efter reduceringen kunde Brommapojkarna skapa ett par kvitteringschanser. Framför allt var det på hörnor och frisparkar som det blev ganska farligt runt Kenneth Höie i hemmamålet.

– Vi blev för utdragna under en period där för mycket bollar ramlar ner till BP som leder till en del fasta situationer. Vi tappade koncentrationen på en andrabollssituation vid deras andra mål där BP gör det bra med en slags kombination av diagonala bollar och tidigt slagna inlägg. Det var en av de saker vi hade pratat om innan matchen, säger Pelle Olsson. 

Jacob Une Larssons kvittering efter 67 minuter fick lyckligtvis Djurgården att vakna till. Pelle Olssons beslut att låta Aleksander Prijovic ersätta Amadou Jawo skulle visa sig vara avgörande då Prijovic forcerade in 3-2 i den 83:e minuten. Andreas Johansson revanscherade sig för ett bolltapp innan BP:s första mål när han stod för ett bra förarbete till segermålet. 

– Sett över 90 minuter tycker jag att det är en välförtjänt seger, sa Pelle Olsson och fick medhåll från gästernas tränare Stefan Billborn. 

I den 21:a minuten hade Daniel Amartey tvingats kliva av med smärtor i revbenen, resultatet av en kollision med BP-målvakten Ivo Vazgec som också renderade i ett gult kort för mittbacken. Amartey undersöks under måndagen. 

Noterbart från söndagens match var också att Erton Fejzullahu gjorde sitt fjärde och femte seriemål för säsongen och leder den allsvenska skytteligan. 

– Hans målsnitt måste vara fantastiskt bra på de 240 minuter eller vad det nu är som han har spelat, sa Pelle Olsson som även berömde de andra två anfallarna, segerskytten Aleksandar Prijovic och Amadou Jawo, som gjort tre respektive två mål i Allsvenskan. 

Senaste nytt
Fler nyheter