Kevin Walker till Djurgården

På onsdagen presenterades Kevin Walker som Djurgårdens fjärde nyförvärv inför säsongen 2015. Den 25-årige mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt och lämnar därmed de nyblivna allsvenskarna i GIF Sundsvall.

– Jag har spelat över 100 tävlingsmatcher för "Giffarna" och när vi nu gick upp från Superettan känns det som ett bra slut på det kapitlet. Vi har krigat i tre år och det har varit en mycket fin tid.

Med sin stora arbetskapacitet och pålitliga leverans av mål och målgivande passningar har Kevin Walker varit mycket bidragande till Sundsvalls avancemang. Inte minst i rollen som lagkapten.
– Jag har verkligen trivts med att vara kapten och det är otroligt kul att jag har fått äran att vara det. Jag har känt att jag har växt med uppgiften och att det har varit bra för karriären att få det ansvaret. Jag har gjort min bästa säsong i år, varit stabil och spelat varenda minut och även haft min bästa poängskörd. Jag är väldigt nöjd även om jag väl känner att jag har de bästa åren framför mig.

När Djurgården visade intresse kände han att det var helt rätt steg att ta. Efter att ha träffat Bosse Andersson och Pelle Olsson fattades beslutet om en flytt till Stockholm ganska snabbt.
– Det är dags för en ny utmaning. Jag hade väl som ambition att höra mig och se vad det fanns för möjligheter och det var inte aktuellt att flytta sidled klubbmässigt. Det känns som att Djurgården är en toppklubb som också borde vara uppe bland topplagen i Sverige. Jag ska försöka hjälpa laget samtidigt som jag utvecklas på ett individuellt plan. När Pelle Olsson och Bosse Andersson berättade om deras ambitioner och idéer för Djurgården så kändes det som något man verkligen kan tro på. Och jag kände också att jag kan tillföra något, vilket det gäller att göra varje dag både på träning och match. Djurgården har väl varit i en uppbyggnadsfas i ett par och är på väg mot något riktigt spännande. Sen är det en oerhört anrik förening med en fantastisk historia så jag är stolt över att få komma hit. Det lockar att få spela riktigt stora matcher på en jättefin arena. Allsvenskan kommer att bli en publikfest nästa år.

Kevin Walker värvades från Örebro SK till AIK inför säsongen 2007 men var för det mesta utlånad till andra klubbar innan han flyttade till Sundsvall 2011.
– Det är klart att det kan vara känsligt, men faktum är att jag inte gjorde speciellt många matcher för AIK utan att det är i GIF Sundsvall som jag har slagit igenom och fått chansen att visa vem jag är på fotbollsplanen.

Kevin Walker är känd många även utanför planen. Förra året sjöng han hem hela Idol i TV4 vilket satte fart på en artistkarriär vid sidan av fotbollen.
– Tanken är att jag ska bygga vidare på den men fotbollen och träningsschemat kommer alltid först. Det är på egen och ledig tid som jag ska bedriva mitt artistskap. Det har hjälpt mig mycket som fotbollsspelare för det är något som får mig att må bra och ger mig energi. Det har gått hur bra som helst att kombinera i Sundsvall och det hoppas jag kunna fortsätta med.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson är mycket glad över förstärkningen:
– Det är en innermittfältare som är bra i båda riktningar, han jobbar hårt och har dessutom offensiva kvaliteter som passningsspelare och målskytt. Vi tror att han kommer att passa mycket bra in i vårt sätt att spela.

Senaste nytt
Fler nyheter