DIF och Konyaspor blir samarbetsklubbar

Djurgårdens IF  och Konyaspor från Botkyrka har undertecknat en gemensam samverkansförklaring (se letter of intent nedan).

Konyaspors ordförande Ali Khalil, som bland annat uppmärksammades i Aftonbladet nyligen, är väldigt nöjd och kommenterar samarbetet:
– Idag inleder vi ett nytt kapitel tillsammans med Djurgår'n, ett va jag vet - unikt samarbete - ett samarbete som inte handlar om ekonomisk vinning som i princip alla andra samarbeten kretsar kring - utan ett samarbete som handlar om att ta ansvar i samhället - ett kunskapsutbyte mellan Stockholms största och mest ansvarstagande förening - Djurgården och en hungrig, lite mindre förening som kämpar mot oddsen i Stockholms utkant - Konyaspor i Alby, Botkyrka! 
– Genom detta samarbete får Konyaspor lära sig av en etablerad och framgångsrik förening. Tillsammans lär vi oss väldigt mycket av varandra, utvecklas tillsammans och kan göra nya saker ihop som ingen av oss skulle kunnat klara utan den andre. Vi är en naturlig träffpunkt i Botkyrka och Djurgården har länge varit en väldigt stöttande förening via Djurgårdsandan. Det känns därför väldigt naturligt att vi hittar ännu fler områden där vi kan utbyta erfarenheter och skapa nya samarbeten.

 

Djurgårdens hållbarhetsansvarige Filip Lundberg är även han mycket nöjd med samarbetet:
– Via Djurgårdsandans Drive In-Fotboll är vi redan verksamma i ett antal av Stockholms ytterstadsområden, varav Alby är ett. Men vi vill att Djurgården ska synas och verka ännu mer i Stockholms förorter och bygga helt nya relationer. På sätt och vis bygger vi nu vidare på Stockholms Stolthet-kampanjen där Djurgården är hela Stockholms lag. Det handlar inte om att uppfinna några nya sociala projekt utan att samverka ännu bättre med de personer och organisationer som redan är etablerade och erkänt duktiga på till exempel integration. 
– Vi har ett årsmötesbeslut på att Djurgården Fotboll ska verka för att engagera ännu fler människor med olika bakgrund, i olika funktioner, oavsett det handlar om att finna utbyten mellan ungdomsspelare- och ledare, rekrytera fler supportrar eller hitta nya modeller för bättre samverkan med näringsliv och kommun. Det här är en del i det arbetet som samlas under namnet DIF i Förorten. Jag har följt Konyaspors fantastiska resa och är mycket glad över att de valt att ingå ett djupare samarbete med Djurgården. Det är ett fint erkännande och jag ser fram emot att få dela med mig av vår kunskap och få ta del av deras. Det är ett innovativt partnerskap som jag tror kommer att resultera i många goda saker för såväl Djurgården som Konyaspor. Tillsammans skapar vi stor social nytta samtidigt som vi undersöker nya möjligheter att aktivera våra anhängare och samarbetspartners. 

Letter of intent_DIF_Konya

Senaste nytt
Fler nyheter