Emil på väg till Rubin Kazan

Med anledning av de rykten som florerat kring Emil Bergströms nära förestående flytt till FC Rubin Kazan finns det goda skäl att förtydliga nuvarande status i processen.

– Härmed kan vi bekräfta att vi är överens med Rubin Kazan om en övergång. Emil genomgår just nu en läkarundersökning med Rubin Kazan, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och fortsätter.
– Emil kom till oss när han var 15 år gammal och har gjort fem A-lagssäsonger, ett imponerande facit med tanke på att han bara är 23 år gammal. Han har dessutom varit lagkapten sedan två år tillbaka. Vi förlängde Emils kontrakt 2014 med ytterligare tre år fram till 2017 och andemeningen var att i samförstånd med föreningen kunna gå vidare med en flytt utomlands om den möjligheten dök upp. Under förra helgen blev vi kontaktade av Rubin Kazan och den kontakten har intensifierats sedan dess. Alla förhandlingar har skett i bra samförstånd och dialogen mellan parterna har varit bra, säger Bosse som poängterar att det rör sig om en ekonomiskt väldigt fördelaktig affär för DIF.
– Som förening är vi i det läget att vi har unga spelare som är attraktiva och vill ut i Europa. För Djurgården är det här en väldigt viktig affär och vi får in en övergångssumma som är till stor gagn för DIF. Det här ingick inte i planen inför säsongen, det har gått extremt fort men det är det absolut bästa för Djurgården i nuläget. Sedan är jag helt övertygad om att Emil Bergström kommer tillbaka och spelar för Djurgården längre fram i tiden. Så vi säger lycka till och på återseende till Emil, avslutar Bosse.

För Emil är det blandade känslor. En otrolig möjlighet men samtidigt ett stort vemod i att lämna Djurgården.
– Det här är ju en fantastisk chans som har dykt upp för mig och det är affär som blir fördelaktig för Djurgården vilket är viktigt för mig. Att få komma till en stor klubb som Rubin Kazan är ett bra steg för mig att ta och det kommer att bli ett äventyr, säger Emil som kommer att sakna sitt DIF.
– De fem år som jag har haft i Djurgården har varit mina bästa år och det kommer självklart att bli tråkigt att lämna klubben i mitt hjärta. Så jag vill tacka alla för de här fem åren och min högsta önskan och mitt mål är att efter att jag har haft en bra proffskarriär utomlands kunna komma hem och dra på mig den blårandiga tröjan igen. Men det här är som sagt ett stor chans för mig och det ska bli jättekul att få prova något nytt och visa vad jag går för i ett nytt land. Jag tar med mig den blårandiga standarden dit, summerar Emil.

Se DIFTV med Emil om Bosse om övergången. Läser du i appen klicka här.

 

Senaste nytt
Fler nyheter