Mark Dempsey tar över DIF

Mark Dempsey tar över ansvaret som huvudtränare för Djurgården och gör sin första träning med laget redan på torsdag. Kontraktet gäller säsongen ut.

Mark är född 1964 i Manchester och tillhörde som ungdomsspelare Manchester United där det blev en match i A-laget. Seniorkarriären fortsatte i Swindon Town, Sheffield United, Chesterfield, Rotherham United och i Macclesfield Town.

Tränarkarriären inleddes som ungdomstränare i Manchester United 2006-2008 och första senioruppdraget kom 2009 som assisterande tränare till Djurgårdsbekante Per-Mathias Högmo i Tromsö. Karriären fortsatte med uppdrag som assisterande tränare i Molde, Cardiff och i Haugesund. Inför säsongen 2016 tog han över huvudansvaret som tränare i Haugesund, men lämnade uppdraget på egen begäran i juni 2016.
– Vi har en god bild av Mark, han är en mycket duktig instruktör och har stor erfarenhet från skandinavisk och engelsk fotboll. Han har en stor passion, stort engagemang och tro på uppdraget i Djurgården Fotboll under hösten 2016, säger sportchefen Bosse Andersson.

Djurgården är en klubb med mycket stor potential, med fantastiska supportrar och en mycket fin hemmaarena.
– Det känns otroligt spännande att komma till Djurgården, det är en klubb med mycket stor potential, med fantastiska supportrar och en mycket fin hemmaarena. Jag har följt svensk fotboll under min tid i Norge och känner till ganska mycket om både Allsvenskan och Djurgården, jag vet hur laget spelar men det har gått snabbt och jag har inte hunnit skaffa mig någon större uppfattning om truppen än, säger Mark Dempsey.

Han beskriver sig själv som en mycket entusiastisk tränare som älskar spelet fotboll.
– Fotboll ska spelas med hjärta och aggressivitet och jag vill att spelarna alltid ska vara på tårna. Jag ställer höga krav på spelarna, jag vill alltid vinna alla matcher för föreningen och för supportrarna som är så involverade. Vi gör det tillsammans och jag vill att alla ska vara glada efter våra matcher. Jag brukar anpassa spelsystemet efter spelarna och har under året spelat både 3-5-2 och 5-3-2, vi får se hur det blir i Djurgården.

Några övriga personalförändringar i den sportsliga organisationen inom Djurgården Fotboll är i nuläget inte aktuella. En längre intervju med Mark Dempsey finns på DIFTV. Kom och stötta DIF och välkomna vår nya tränare Mark Dempsey på måndag när vi tar emot IFK Göteborg på Tele2 Arena klockan 19:00. Här köper du biljett till matchen.

Senaste nytt
Fler nyheter