Ola Danhard till Djurgården

Brommapojkarnas tidigare klubbdirektör blir ansvarig för Djurgårdens verksamheter på Hjorthagen.

Ola Danhard blir ny chef för Djurgårdens verksamheter på Hjorthagen. Ansvarsområdet sträcker sig bland annat över den traditionella ungdomsverksamheten för pojkar och flickor, akademiverksamheten, samt damelitverksamheten och anläggningsfrågor. Avtalet är på 2,5 år och Ola börjar sin anställning i Djurgården den 1 februari 2017 efter att ha slutfört sitt engagemang för Brommapojkarna med bland annat ombyggnationen av Grimsta IP.

Ola Danhard har i många år personifierat Brommapojkarna där han 1969 började som ungdomsledare. År 1978 anställdes Ola som ungdomskonsulent och vid den tiden hade BP 30-40 lag som har växt till över 250 lag idag och BP har den högst rankade akademin i Sverige.

Ola blev 1987 Brommapojkarnas första klubbdirektör, en roll som han hade fram till i februari 2016.
– Vi är mycket glada över att ha kunnat knyta till oss Ola. Hans långa bakgrund och stora erfarenhet inom stockholmsfotbollen kommer att hjälpa oss att ytterligare utveckla vår dam- och ungdomsverksamhet, menar Djurgårdens vd Henrik Berggren.
– Det här blir ett mycket intressant uppdrag, Djurgården har stora möjligheter och resurser för att utvecklas och jag vill gärna vara med på en sådan resa. Dessutom finns det många duktiga personer i föreningen som det blir roligt att jobba med. Verksamheten på Hjorthagen fungerar mycket bra, men det går alltid att göra det annorlunda och bättre, jag hoppas kunna komma in och tillsammans med övriga utveckla verksamheten. Samarbetet inom föreningarna och alla dess delar med elitverksamhet, akademi och breddverksamhet. Det gäller givetvis både dam/flick och herr/pojk, det är viktigt att alla inom föreningen jobbar åt samma håll, menar Ola.

Senaste nytt
Fler nyheter