DIF och Engelbrektsskolan förlänger

Sedan 2005 har Djurgården Fotboll och Engelbrektsskolan samarbetat och bedrivit fotbollsverksamhet för pojkar och flickor i årskurs 4-9.

 Vid två tillfällen i veckan får eleverna i fotbollsprofilen träning eller fotbollsrelaterad teori med Djurgårdens akademitränare. Ett växande antal A- och landslagsmeriterade spelare har genom åren gått på Engelbrektsskolans fotbollsprofil, de flesta samtidigt som de har spelat ungdomsfotboll i Djurgården.

Bland dessa finns namn som Jonathan Augustinsson, Christian Rubio Sivodedov, Sasa Matic, Jacob Glasberg, Frej Engberg, Filip Tasic, Carlos Garcia, Simon Strand, Fia och Lisa Grönborg, Klara Berggren, Amanda Chidli och Olga Langenskiöld.

I dagarna förlängdes avtalet mellan parterna i ytterligare tre år, något som gladde nyckelpersoner för samarbetet som skolans rektor Tomas Hultquist, profilutvecklingsledare Pär Kalderén, Djurgården Fotbolls verksamhetschef Ola Danhard och akademichef Christian Gentile.
– Det nya avtalet understryker det framgångsrika arbetet mellan Engelbrektsskolan och Djurgården som sedan många år är en viktig samarbetspartner. Djurgården är fortsatt professionella i allt från det praktiska arbetet på planen och i teorisalen till det administrativa arbetet och kontakten med skolan. Nyckeln är en samsyn på balansen mellan skola och fotboll. Samarbetets kontinuitet och kvalité bidrar till att Engelbrektsskolan har elever från hela Storstockholm, menar rektor Tomas Hultquist.

– En förlängning av avtalet kändes från vår sida naturlig. Samarbetet med Engelbrektsskolan står för kontinuitet och kvalité och är en förutsättning för att våra spelare på ett väl fungerande sätt ska kunna kombinera skolgång och fotbollsutbildning. Engelbrektsskolans dedikation och proffsiga positiva attityd till fotbollsprofilen och samarbetet är väldigt uppskattat och betyder väldigt mycket, säger Ola Danhard.
– Det känns mycket bra att även de kommande åren kunna erbjuda våra akademispelare, men även spelare från andra föreningar, en möjlighet att erbjuda en kombination av skola och fotbollsutbildning med hög kvalité. För spelarna på skolan innebär samarbetet en möjlighet till några viktiga timmar av ytterligare utbildning samtidigt som vi som förening kan säkerställa att spelarnas skolgång sköts på ett bra sätt. Att kunna vara delaktig i balansen mellan skola och fotboll är viktigt utifrån den helhetssyn vi har på vår utbildning av spelare, säger Christian Gentile.  

Senaste nytt
Fler nyheter