Inför säsongen - Senai Berhane

När Senai Berhane inte tränar DIF P04-1, Djurgårdens akademilag för blivande 13-åringar så ser han gärna på DIF-matcher på Tele2 Arena.

En del besök på A-lagets träningar blir det också och liksom hos många andra DIF-supportrar finns en stor nyfikenhet på vad som väntar under året för Djurgården i Allsvenskan.
– Det ska bli intressant att se vad Özcan kan skramla ihop av den här truppen. Det såg bra ut under första träningen och av det jag känner till tidigare Özcan är att han är ganska pragmatisk. Han utgår väldigt mycket från det han har och formar någonting därefter. Det ska bli kul om det funkar nu på den högsta nivån här med Djurgården. Det har ju funkat bra tidigare i Superettan och division 1 och 2, konstaterar Senai.

Han har ju en intressant sidekick i Ivan Ristic…
– Ja, verkligen. Jag har haft lite koll på honom sedan tidigare och även målvaktstränaren Nikos (Gkoulios) också i IK Frej. Så ledarstaben känns bra men det kommer ju att bli en process för dem nu med att lära känna sina spelare och forma ett lag.

Vad tror du om truppens sammansättning?
– Känns bra, ska bli kul att se Kerim om han håller. Också intressant att se hur Radetinac är när han kommer tillbaka. Men av det jag har sett så ser det bra ut. Sedan får vi se, det händer mycket nu under försäsongen.

Någon spelare som lyfter sig lite extra i år?
– Kerim måste ju nämnas, hoppas att han håller som sagt. Om Sabovic får speltid skulle det kunna hända saker med honom också.

Var slutar DIF i den allsvenska tabellen?
– Fyra, jag vill säga en högra placering men jag är inte där än. Men fyra ska vi klara, det finns ju ett par lag där med Malmö, AIK och i Häcken får vi se hur det går med Stahre. Sedan finns ju IFK Göteborg med i racet också, men vi ska vara med däruppe.

Avslutningsvis, varför ska man köpa ett säsongskort för att se Djurgården 2017? – För att Özcan kommer att bjuda på härlig fotboll som det varit tidigare för honom. Så bjuder han ju på vinster också vilket han visat historiskt med sju av elva seriesegrar. Så det kommer att bli bra i år, avslutar Senai.  

Senaste nytt
Fler nyheter