Julian Kristoffersen klar för DIF

  • 8 aug 2017

Djurgården skriver ett treårskontrakt med 20-årige Julian Kristoffersen - en powerforward på 1,98 m med ett utpräglat målsinne som blir ett spännande tillskott i truppen.

Med ett transferfönster som stänger på fredag passar sportchef Bosse Andersson på att fylla på framåt i truppen. Norske anfallaren Julian Kristoffersen ansluter från FC Köpenhamn till DIF under de kommande tre åren.

Ett offensivt kraftpaket med stor framtida potential, enligt sportchef Bosse Andersson som är mycket nöjd med att ha norrmannen på plats på Kaknäs.
– Julian är en ung fotbollsspelare som är väldigt stor och stark. En skicklig boxforward och targetspelare som varit och tränat i drygt två år med FCK:s A-lag där han förvisso inte spelat så mycket men det beror på en mycket tuff konkurrenssituation. Han har höga ambitioner och är väldigt målmedveten så nu söker han en ny miljö och väljer Djurgården som en passande förening för nästa steg i hans karriär, säger Bosse som betonar att han vill ge unge Julian tid för att utvecklas.
– Han har gjort ett väldigt bra intryck på oss och har många goda egenskaper. Julian är stor, stark med bra fysik och har en förmåga att alltid göra mål. Bra i huvudspelet, vass i boxen och med en inställning att alltid utvecklas. Sedan finns det självklart sidor att jobba extra med, lite snabbare fötter till exempel, men det här är en intressant anfallare med ett långsiktigt mål att komma hit och ta nya steg framåt i sin fotbollskarriär.

Julian själv är väldigt glad över att skriva på för DIF och förväntningarna är högt ställda när han kommer till Kaknäs på torsdag för att bekanta sig med sin nya förening.
– Jag har fått ett väldigt gott intryck av Djurgården där jag känt att föreningen verkligen vill ha mig. Dessutom spelar laget på ett sätt som passar mig bra så jag är väldigt glad och tacksam över att få komma hit, säger Julian som gillar det han hört och sett av Djurgården så här långt.
– Det är en storklubb i Sverige som har fantastiska supportrar, Sveriges bästa enligt min mening. Det är också kul att laget har fyllts på med så många profiler på sistone och jag tycker överlag att det verkar vara en varm och skön stämning i Djurgården.

Fotbollskarriären tog sin början i Norge i unga år och målhungern har Julian med sig sedan barnsben.
– Jag började spela fotboll i en klubb som heter FK Örn Horten, det var anfallet som gällde redan då. Därefter kom jag till FCK under 2013 och efter en tid flyttade jag upp i A-laget, berättar han och beskriver sina styrkor på följande sätt:
– Jag är målfarlig, bra i huvudspelet, stark i targetspelet och har en god fysik om jag ska sammanfatta det kort. Sedan finns det självklart många delar i mitt spel som jag vill utveckla. Jag vill hela tiden driva mig själv framåt och jag tror att Djurgården är rätt förening för mig när det gäller att ta nya steg som fotbollsspelare.

Julian betonar att han ändå är väldigt nöjd över sin tid i FC Köpenhamn trots att det varit tufft att ta sig in i startelvan.
– Jag har haft en fantastisk tid i Köpenhamn och utvecklats mycket under mina år där. Så jag har bara gott att säga om FCK, säger Julian som gjort två mål på sina fyra A-lagsmatcher men samtidigt medger att det har varit kärvt att få speltid med många duktiga spelare i truppen.
– Det har varit väldigt tuff konkurrens om anfallsplatserna i laget men jag känner att jag lärt mig mycket under min tid i Köpenhamn. Samtidigt har jag spelat en hel del U-landskamper för Norge så jag har fått bra matchning på det sättet.

Men nu är det bara Djurgården som gäller och Julian ser fram emot att snabbt komma igång med träningen med sina nya lagkompisar. På sikt hoppas han också på att kunna börja göra det han är allra bäst på - att producera mål.
– Jag hoppas att få en god utveckling där jag kommer att få spela med duktiga lagkamrater och jobba med bra tränare. Det leder förhoppningsvis till mycket speltid så att jag kan sätta igång och börja göra mål för Djurgården. Det är ju det jag är här för, avslutar Julian.

Fakta Julian Kristoffersen
Position: Forward
Tröjnummer: 21
Född: 10 maj 1997
Moderklubb: FK Örn Horten
Landskamper för Norge: U21 (4), U18 (10), U17 (6), U16 (2)
Kontraktstid: Tre år

Senaste nytt
Fler nyheter