Kevin Walker efter årets första träning

Säsongen är igång och under fredagen körde Djurgården första träningspasset för året ute i Vinnarhallen på Bosön.

Det var välbesökt med DIF-supportrar i alla åldrar och det var ingen större överraskning att spelarna har längtat efter att få spela fotboll igen efter decemberuppehållet. En av dem var lagkapten Kevin Walker som efter flitigt autografskrivande och mängder av fotoförfrågningar hann med några kommentarer om årets första träningspass.
– Jäkligt kul att vara igång och kul att det är mycket folk på plats. Vi har dammat av oss nu efter första passet och kommer att repa upp små detaljer i framtiden. Men det är som sagt väldigt kul att spela fotboll igen, konstaterar Kevin.

Satte Özcan Melkemichel och tränarteamet någon speciell prägel på träningen? 
– Det där kommer att utkristallisera sig mer och mer, tror jag. Det kommer gradvis att visa sig vilka detaljer som vi ska trycka på och vilka vägval vi ska göra. Men det är tydligt redan nu vad vi söker i träningarna och hos varandra: att vi ställer krav, att vi har ett högt tempo i passningsspelet och att vi är disciplinerade i vårt jobb. Så redan nu är en del av grunderna satta.

Antar att ni gick igenom det under torsdagens möte på Kaknäs då ni kanske pratade om målsättningar också?
– Vi spikade inga målsättningar under mötet utan det var mer utav en introduktion. Vi kommer att ta den delen allt eftersom och kolla på de bitarna.

Slutligen måste jag fråga om den märkliga dansen på planen vi såg i slutet av träningen?
– Ja, det var en ny grej. Laget som torskade i tvåmålsspelet var tvungna att dansa en dans för vinnarna. Jag antar att det såg rätt roligt ut för alla som var där, avslutar Kevin med ett garv.

Senaste nytt
Fler nyheter