Nystart för Jonathan Augustinsson

Uttrycket "det blir aldrig som man tänkt sig" stämmer mycket väl överens med Jonathan Augustinssons första säsong i DIF.

En knepig och svårläkt lårskada spolierade i stort sett hela fjolåret för "Jonis" som fick tillbringa betydligt mer tid med att lyfta skivstänger än att lyfta in vänsterinlägg.
Men nu är låret hundraprocentigt, formen på uppåtgående och Jonathans mindset fullt fokuserat på fotbollsåret som väntar, berättar den 20-årige vänsterbacken efter en lunch på Kaknäs.
– Jag är fullt återställd och det är riktigt kul att kunna vara med från start i år. Det känns som att det här kan bli riktigt bra.

Mycket glädjande med tanke på att det blev ett märkligt år för dig förra året.
– Det var väldigt struligt och absolut inte det jag ville. Jag kom hit, skadade mig direkt och hade problem med en lårskada nästan hela året. Jag kom ju tillbaka lite mot slutet av säsongen och sedan dess har det känts bra. Så nu är det bara att glömma det förflutna och blicka framåt.

Hur svarar kroppen nu när du tränar med laget?
– Det känns bra, jag har ju kört på hela december så jag går för fullt och spela fotboll på riktigt igen.

Hur påverkas du som fotbollsspelare att vara borta från spel i nästan ett år?
– Det är ju mest bolltouchen och det fotbollsmässiga som man får jobba ikapp. Rehaben är ju stenhård så fysiskt tappar jag ingenting, snarare har jag gått upp några kilon och blivit starkare.

Vad har du för förväntingar på året för egen del?
– Självklart att göra det bra nu på försäsongen och visa vad jag kan. Ta en startplats helt enkelt.

Så det blir inga 30 raka allsvenska matcher för Elliot Käck i år?
– Det är ju en eloge till honom för den sviten. Men förhoppningsvis spelar jag några av de matcherna i år.

Vad tror du om truppsammansättningen?
– Vi har ett bra gäng nu. Det har varit ganska mycket rullning på spelare de senaste åren men i år är det bara två nya in. Så vi har ungefär samma trupp som vi avslutade med. Det kanske kommer in någon spelare till men det här är en bra stomme att jobba med.

...och hur går tankarna kring firma Özcan & Ivan?
– Vi har ju inte hunnit med alltför många fotbollspass än, men magkänslan är bra. De är seriösa, har en tydlig spelidé och jag gillar deras tänk överlag.

Slutligen. Om man bortser från att vi inte har full koll på konkurrenternas situation än, vad är en realistisk allsvensk placering för Djurgården i år?
– Absolut övre halvan och förhoppningsvis mer än så. Bättre än förra året ska vi vara, avslutar Jonathan.
 

Senaste nytt
Fler nyheter