Senegalesiske strikern Aliou Badji klar för DIF

Djurgården stärker upp offensiven med senegalesiske anfallaren Aliou Badji (född 1997).

En forward som har gjort avtryck på sistone genom sin rikliga målfabrikation i Senegals U20-landslag. Badji har sammanlagt dunkat in 12 mål på 12 framträdanden i bland annat kvalet till Afrikanska Mästerskapen för U20-lag och turneringar som UMEOA 2016 (ett mästerskap för västafrikanska länder som Senegal vunnit tre år i rad).
– Jag ser verkligen fram emot att få komma till Djurgården. Jag har fått en väldigt god bild av föreningen och det blir ett bra steg i min utveckling, säger Aliou om att spela i den blårandiga tröjan.

Aliou kommer närmast från senegalesiska klubben Casa Sports L1 men nu väntar en resa till Stockholm och ett kontrakt med DIF. Han ansluter till Kaknäs efter träningslägret i Portugal, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har allt klart med klubben och Aliou som båda har skrivit på. Vi hade planerat att han skulle ansluta till oss i Portugal men det gick inte. Istället kommer han direkt till Sverige efteråt och är klar för Djurgården i fyra år där han får tröja nummer 20, säger Bosse som haft ett vakande öga på strikerns snabba utveckling.
– Aliou är 19 år och vi har haft honom i våra tankar under hösten. Han har haft en stark period under hösten och visat upp fina prestationer i Senegals senaste U20-matcher där de slog ut Ghana och Tunisien i kvalet till Afrikanska U20-mästerskapen. Med anledning av det så reste vi ner till Senegal och såg Aliou i en ligamatch och träffade även klubben och diskuterade en övergång till DIF samtidigt som vi informerade Aliou om Djurgården. Vi var också med under det senegalesiska U20-landslagets samling för att se honom i träning.

De goda förhoppningarna bekräftades och Bosse gillade det han såg vilket har lett till ett blårandigt kontrakt. Detta trots att det fanns en mängd andra spekulanter, Aliou har bland annat provspelat för Bordeaux.
– Det känns jättespännande att Aliou valt Djurgården. Vi ska göra allt för att han ska komma till en bra och utvecklande miljö och det är klart att han har påverkats av att vi har haft bra försäljningar av spelare på senare år. Vi vet att det fanns andra intressenter som ville ha honom. Så vi är väldigt glada att han väljer att spela för Djurgården.

Ser man till Alious egenskaper som spelare finns det intressanta styrkor att lyfta fram men Bosse betonar också att det handlar om en ung spelare som måste få tid på sig att växa in i föreningen.
– Det är en ung, spännande spelare med höga ambitioner men det kommer säkert att krävas tålamod för att han ska kunna få utvecklas i lugn och ro. Han har en mängd egenskaper som blir spännande att följa – en kraftfull och reslig forward som är spelskicklig, bra på huvudet och har näsa för mål, Väldigt bra i boxen helt enkelt, berättar sportchef Andersson som dock får se sin nya adept försvinna iväg för spel med Senegal i Afrikanska Mästerskapen för U20 i Zambia i februari.
– Han kommer att vara med oss ett tag men sedan vet vi att Aliou är uttagen till afrikanska U20-mästerskapen i Zambia med samling 8 februari. Där kommer han att möta Kamerun, Sydafrika och Sudan. Men sedan har vi honom tillbaka på Kaknäs i slutet av februari så att han kan påbörja sin resa med Djurgården, avslutar Bosse.

Intervju och DIFTV-inslag med Aliou Badji kommer när han anlänt.

Fakta Aliou Badji
Född: 1997
Position: Anfallare, högerfotad
Längd: 189 cm
Vikt: 75 kg
Nuvarande klubb: Casa Sports L1 (Senegal)
Landslagsmeriter: 12 U20-landskamper för Senegal med 12 gjorda mål.
Kontraktslängd: Fyra år

Senaste nytt
Fler nyheter