Bosse Andersson om nya tränarduon

Under fredagen blev det klart att Djurgården får en ny tränarduo inför de kommande tre åren när Kim Bergstrand och Thomas ”Tolle” Lagerlöf lämnar IK Sirius och tar vid på Kaknäs. 

Ett par som sportchef Bosse Andersson haft på radarn under hösten i samband med att diskussionerna kring tränarfrågan pågått.
– Vi hade ett utgående tränarkontrakt och när det stod klart att Özcan tackade nej så fick vi ett uppdrag från styrelsen att titta på nya tränare. Vi tog tag i det direkt och hade god kunskap om Kim och Tolle men undersökte samtidigt olika alternativ. När vi sedan hade styrelsemöte stod det klart att det var Kim och Tolle vi skulle gå för och alla var eniga beträffande det, säger Bosse som gillar duons tankar kring hur fotboll ska spelas.
– Vi ville ha tränare som hade kvaliteter att föra Djurgården vidare. Kim och Tolle har en lång erfarenhet inom fotbollen och har tränat Sirius undre de senaste sju säsongerna. De jobbar i par och är otroligt fotbollskunniga, väldigt ambitiösa och duktiga på att utveckla fotbollsspelare. Trots att de har jobbat sig upp genom olika divisioner har de hela tiden spelat på ett vägvinnande sätt med en modig och modern fotboll. De har etablerat Sirius i Allsvenskan på ett imponerande sätt och har skaffat sig kunskaper kring allt det svåra inom fotboll eftersom de har varit mer än bara tränare. Dessutom är det två fantastiska människor och har varit väldigt omtyckta som tränare. För dem var det ett självklart val att träna Djurgården eftersom de båda bor i Stockholm. Nu kunde de lämna över Sirius på ett bra sätt efter att ha byggt upp verksamheten så tajmingen var optimal både för vår och deras del.

Att det förekommer flitiga diskussioner kring utnämningen är Bosse väl medveten om men poängterar att kvalitet är en avgörande faktor.
– Vi har värvat dem som två väldigt kompetenta tränare som har visat goda kvaliteter och har jobbat hårt. De har stor kännedom om svensk fotboll och de har stor kunskap om hur en fotbollsklubb fungerar. De är båda stockholmare och ett respekterat par inom fotbollen för sina tränarinsatser i BP och Sirius. Sedan har alla olika bakgrunder men det viktigaste är att de verkligen ser fram emot att få komma till Djurgården och att de värdesätter vår förening och det vi står för högt.

Rollfördelning är tydlig och i nuläget kliver de in med övrig ledarstab intakt ute på Kaknäs.
– Det handlar om ett rakt treårskontrakt där de båda kommer att jobba som huvudtränare med Hugo Berggren som assisterande tränare medan Nikos Gkoulios är kvar som målvaktstränare. Sedan får vi se vilka önskemål de har kring den övriga organisationen, det är en senare fråga men i nuläget är den intakt. Arbetsmässigt handlar det om en konstellation där båda jobbar med delat ansvar, säger Bosse som dessutom får in ett tränarpar med en hel del erfarenhet kring spelarrekrytering.
– För mig är det väldigt bra att de vet hur min arbetssituation ser ut och vi kan avlasta varandra. Samtidigt kan de få känna att det är skönt att bara få fokusera på att vara  fotbollstränare med en bra organisation runt sig.

Något som förhoppningsvis leder till en fotboll som ger resultat och samtidigt är rolig att se på.
– De har varit väldigt tydliga och klara med hur man vill spela fotboll. En modern fotboll med mycket bollinnehav och vi har själva stött på Sirius flera gånger och konstaterat att det är svårt att slå Sirius. De är väldigt taktiskt kunniga och förbereder sig noggrant. De har en konsekvens i sitt tänkande som kommer att gå som en röd tråd under träning och match. Man kan se det på hur Sirius hanterade sin situation under hösten då de redde ut ett prekärt läge på ett imponerande sätt. Så jag har goda förhoppningar om att det här kommer att bli riktigt bra för Djurgården, summerar Bosse.

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter