Bosse om planeringen av försäsongen

Sportchef Bosse Andersson drar upplägget inför försäsongen med träningsläger och kommande matcher.

Ett nytt fotbollsår väntar runt hörnet med tillhörande förväntningar och förhoppningar. För Djurgårdens del börjar planeringen inför försäsongen ta form och sportchef Bosse Andersson har tillsammans med tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand dragit upp riktlinjerna för uppladdningen inför 2019.
– Vi startar upp den 8 januari och kommer att ha vår bas i Vinnarhallen på Bosön och ute på Kaknäs. Vi har bra tider under den perioden och sedan åker vi på träningsläger till Gran Canaria den 27 januari. Vi har nya tränare och kanske en del nya spelare då så vi vill prioritera att komma till en bra  plats där vi får fantastiska träningsförutsättningar i Mas Palomas, berättar Bosse som även har en träningsmatch inplanerad.
– Eftersom Kristiansund är där på sitt träningsläger också så kommer vi att spela en match mot dem. Det kommer att bli vår första träningsmatch och de kom ju femma i Eliteserien och har gjort en bra säsong, så det blir ett intressant motstånd. Dessutom har Fredrik Ulvestad sin brorsa (Pål Erik Ulvestad) där. Planen är att spela matchen den 31 januari förhoppningsvis vid 15.00 men vi får återkomma när vi har exakt tid och plats.

Efter lägret väntar hemfärd och ny match när DIF-dagen Vinter går av stapeln på Tele2 Arena den 9 februari.
– Vi åker hem den 5 februari för att förbereda oss för matchen mot Lilleström. Det blir vårt genrep inför cupmatcherna som nu är fastställda men vi kommer säkert att lägga in någon extra träningsmatch under den här cupperioden också. Den 19 januari kommer vi även att fastställa U21-matcherna så att vi kan bestämma hur vi planerar utifrån det. Sedan hoppas vi självklart att vi tar oss vidare på en ny cupresa med kvart, semi och final även den här gången. Annars så har vi andra träningsmatcher och har panerat in ett allsvenskt genrep mot AFC Eskilstuna den 23 mars, summerar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter
Herrar

Nästa hemmamatch, Allsvenskan

Djurgården - Kalmar FF

Detaljer


Datum lördag, 23 oktober
Tid 15:00
Plats Tele2 Arena