Bosse om värvningen av Aslak Witry

Aslak Witry stod i valet och kvalet mellan DIF och Rosenborg. Ett beslut som övervägdes noga av den norske 22-årige högerbacken men där valet till slut föll på Djurgården, vilket givetvis gläder sportchef Bosse Andersson.

För Bosses del har det varit en tuff dragkamp om Aslak där Rosenborg också visat stort intresse. Men i slutändan blev det ett fyraårigt kontrakt med DIF för Aslak som har många eftertraktade egenskaper, enligt Bosse.
– Aslak har haft en väldigt bra säsong i Ranheim. Han är en utpräglad högerback med offensiva kvaliteter som sitt signum och med mycket löpvilja och energi. En modern, ung ytterback som är välutbildad eftersom han varit i Rosenborg. Han har gått en längre väg via OBOS-ligan och Ranheim men har hela tiden varit otroligt ambitiös och motiverad med klara tydliga mål för hur han ska utvecklas på bästa sätt, berättar Bosse som är väldigt glad över att valet föll på Djurgården.
– Intresset från Rosenborg har funnits hela tiden och det kanske hade varit det mest naturliga valet om man bor och är fostrad där. Så vi är väldigt tacksamma för att han såg en utmaning i att komma till Djurgården där de sportsliga förutsättningarna kan ha varit avgörande, men även utmaningen i att komma till en ny förening och en ny stad. Han har varit runt, träffat alla i föreningen och är redo för att börja träna januari så det ska bli väldigt spännande att följa honom framöver.

Senaste nytt
Fler nyheter