Fredrik Ulvestad klar för DIF

Djurgården stärker upp mittfältet rejält och skriver treårskontrakt med norske landslagsmannen Fredrik Ulvestad.

 
En central mittfältare och tvåvägsspelare som anländer från Premier League-klubben Burnley FC och ser fram emot att dra på sig den blårandiga tröjan.
– Jag är väldigt glad över att få komma till Djurgården och få börja spela här. Det känns som en väldigt fin förening med många bra människor så jag gläder mig mycket, säger Fredrik som har ett brett register och opererar över stora ytor på planen
– Jag skulle beskriva mig själv som en box-till-box-spelare, dynamisk och gillar att ha mycket boll. Förhoppningsvis blir det också en del mål och assist från mig.

Fotbollskarriären tog sin början som knatte i SK Herd, ivrigt påhejad av pappa Rune (som själv spelat i både Ålesund och Molde), innan Fredrik 2008 gick till hemstadens stora klubb, Ålesunds FK. Där blev det 132 A-lagsmatcher och 20 gjorda mål fram till 2015 då karriären bar vidare till Burnley som spelade upp sig till Premier League den säsongen. En liga som innebär stenhård konkurrens och Fredrik lånades ut till Charlton Athletics under säsongen 2016-2017 för att få mer speltid. Där gjorde han 27 matcher innan han sedan återvände till Burnley inför nuvarande säsong.
– Det har varit en bra och lärorik tid i England. Det blev inte så mycket speltid i Burnley men jag spelade desto mer i Charlton och jag känner att jag har utvecklats mycket både som människa och fotbollsspelare under den här tiden utomlands.

Nu väntar en ny liga i form av Allsvenskan och Fredrik gillar det han hunnit se av svensk fotboll så här långt.
– En väldigt bra liga av det lilla som jag sett. Ett snäpp upp från Eliteserien skulle jag säga och med mycket publik på matcherna. Jag har fått höra mycket gott om Djurgårdssupportrarna så det ska bli roligt att spela inför dem, jag trivs bra när det är tryck på läktarna.

Mera landslagsspel är också något han lockas av och han tror att Djurgården blir en bra miljö för att uppnå det målet.
– Jag har gjort en A-landskamp med Norge och många U-landskamper och ambitionen är att ta mig tillbaka in i landslaget, berättar Fredrik som för övrigt stött på landsmannen Niklas Gunnarsson i tidigare landslagssammanhang.
– Jag har varit på samling med Niklas så honom har jag bra koll på. Nu kommer vi att lära känna varandra ännu bättre och det ska bli kul att träffa min landsman Julian Kristoffersen och de andra spelarna i laget när jag kommer igång med träningen.

Något som är planerat att ske nästa söndag. Då anländer Fredrik till Kaknäs för att påbörja sin blårandiga fotbollsresa med nummer 23 på ryggen – ett tröjnummer han hade redan i Ålesund – och med stora förhoppningar inför tiden i DIF.
– Jag hoppas att jag samlar på mig ett SM-guld och får spela mycket Europaspel. Då kan man summera det här som bra period, avslutar han med ett leende.

För sportchef Bosse Andersson är det en präktig skalp som landas och kommer att bli ett stärkande tillskott på det blårandiga mittfältet framöver. Speciellt med tanke på att Fredrik är redo och klar för spel i Svenska Cupen.
– Vi har fått ett väldigt god bild av Fredrik och han kommer hit i god form. En skicklig fotbollsspelare från Ålesund som har gjort dryga två år i England i en tuff miljö. Där har han fått bra träning även om han stundtals inte spelat så mycket matcher, nu senast satt han på bänken när Burnley mötte Newcastle. Han är i ett härligt läge i karriären och med de erfarenheter som han har kommer han till Djurgården och blir en väldigt viktig fotbollsspelare i vår sportsliga satsning, säger Bosse som ser många styrkor hos Fredrik.
– En skicklig fotbollsspelare som är löpvillig med både finess och kraftfullhet. En tvåvägsmittfältare som jobbar hårt och som ligger bakom mycket i ett lag. Han har höga ambitioner och kommer vara till stor nytta för oss under de tre år som han skrivit på för oss.

Fakta Fredrik Ulvestad
Position: Mittfältare
Nummer: 23
Född: 17 juni 1992
Längd: 1.83
Tidigare klubbar: SK Herd, Ålesund, Burnley, Charlton Athletic (lån)
Landskamper med Norge: 1 st A, 2 st U23 , 14 st U21, 1 st U20.

Senaste nytt
Fler nyheter