Inför Djurgården - AIK

Säsongens sista derby väntar på söndag när AIK gästar Tele2 Arena. Det lär som vanligt bli intensivt, laddat med massor av dueller och precis som i senaste derbyt mot Hammarby kan Djurgården slå ur underläge medan favorittrycket ligger på AIK som kan straffas hårt av poängtapp i toppstriden.

För Özcan Melkemichel del handlar det främst om att fokusera på sitt lagbygge och DIF-tränaren har kunnat laborera med en frisk trupp där det råder hetsig konkurrens om platserna i startelvan.
– Det är ett derby som väntar och det märks på spelarna i truppen, det blir en speciell stämning. Precis så ska det vara och vi har tränat på bra så jag tycker att vi har bitarna på plats inför matchen. Händer det ingenting oförutsett så har vi planen klar inför söndagen, berättar Özcan.

LÄGET I LAGET

Efter att ha åkt på sitt tredje gula kort mot Peking är Jesper Karlström indisponibel för derbyt. Däremot är Erik Johansson tillbaka i träning den här veckan och har kört för fullt med laget där det är låg frånvaro just nu.
– Läget är bra i truppen med alla friska och krya. Jesper Karlström är avstängd men i övrigt så har vi inga problem just nu, säger Özcan som sedan en tid tillbaka fått in Omar Eddahri som visat pigga ben på träningarna.
– Omar har fått träna på och varit skadefri i tre veckors tid nu. Det gör jäkligt mycket och jag känner ju till Omar i grund och botten. Han är en väldigt bra fotbollsspelare och jag hoppas att han kommer att visa det under de matcher som återstår.

Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Marcus Danielson, Niklas Gunnarsson, Jonas Olsson, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker.

MOTSTÅNDARKOLLEN

AIK har skrapat ihop poäng med en oroväckande regelbundenhet under året och med fem omgångar kvar av Allsvenskan står förhoppningarna till en blårandig derbyseger som kan hälla grus i det svartgula maskineriet. Det blir knappast någon enkel uppgift med tanke på att AIK endast släppt in fjorton mål i år där deras defensiv varit en nyckelfaktor bakom resultaten.
– Det är ett väldigt stabilt lag, framför allt i försvarsspelet där de är trygga och stabila. Sedan har de ju en del kvalitetsspelare, ser man på deras startelva så har de tre landslagsmän numera. Det är ett starkt lag vi möter men också ett lag som jagar guld och i sin tur är jagade. Det ligger en hel del press på dem medan vi å andra sidan kan fokusera på att enbart gå in och göra en riktigt bra match. Så vi ska se till att vinna den här matchen för vår skull, för supportrarnas skull, för hela föreningens skull. Jag tror även att samtliga övriga lag i Allsvenskan hejar på oss i den här matchen för att hålla liv i serien. För att summera är det ett väldigt bra lag vi möter men vi har alla tillgängliga och friska och kan för första gången ställa upp ett lag med alla våra sommarnyförvärv fullt ut redo för match. Så det kommer att bli en intressant match på söndag, avslutar Özcan.

Senaste nytt
Fler nyheter

DIFTV inför derbyt