Oavgjort mot Linköping

Djurgården fick med sig en poäng efter 2-2 mot Linköping.

Djurgården startade matchen mot Linköping riktigt bra och kunde nästan direkt ta kontroll på spelet. Man hade långa perioder med spel på Linköpings planhalva under inledningen och jobbade sig närmre målet. Men mitt i pressen stack i stället Linköping upp och kunde genom Lina hurtig ta ledningen. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig och det var ett vackert mål. Julia Spetsmark kom loss på högerkanten, gick enda ner till kortlinjen och slog in bollen till Michel Wörner vid bortre stolpen som kunde nicka bollen i mål. Allt efter att halvleken gick kunde Linköping äta sig mer in i matchen, men några fler mål blev det inte.

– Halvleken är bra, jag tycker att vi vågar spela fotboll, det märks att spänningen släppt lite och vi visat lite vad vi kan och jag tror att de tyckte att det var kul där ute, sa tränaren Joel Riddez.

 

I andra halvlek var det Linköping som tog kommandot och Djurgården fick det lite jobbigare. Men mitt i ett långt Linköpingsanfall så fick Djurgården iväg bollen upp till Julia Spetsmark som kunde slita sig loss och ensam med målvakten sätta 2-1

– Det kommer en 50/50-boll i djupet och så lyckas jag trycka mig förbi och kan tunnla in den i mål. Det var lite kul eftersom jag och deras målvakt känner varandra litegrand, berättade Julia om målet.

Linköping lyfte upp allt mer folk ju längre halvleken gick och pressade på för en kvittering, och med fem minuter kvar kommer den. Åter igen var det Lina Hurtig som satte bollen, den här gången på nick efter en hörna. Linköping hade även chansen att avgöra, ett långskott på övertid tog i ribbans underkant och studsade ner precis utanför mållinjen, men några fler mål blev det inte.

– Andra halvlek är helt ok defensivt, men vi får göra två lite för tidiga byten som rubbar vår balans lite plus att vi blir lite tillbakapressade och inte riktigt får till vårt anfallsspel. Det blev väl ett rättvist resultat till slut även om det är surt att släppa in en kvittering på en fast situation med fem minuter kvar. Men vi tar en poäng mot ett bra lag och offensivt tycker jag att vi visar betar av något som kan bli riktigt bra på sikt, menade Joel.

Julia Spetsmark delade i stort Riddez syn på matchen.

– Jag tycker att vi spelar ganska fin fotboll. Vi är väldigt bra i första halvlek, spelar som vi vill göra och hittar bakom deras backlinje. I andra blir vi ganska tillbakatryckta och de gör väl mål ganska rättvist även om det känns som en förlust just nu, menade hon.

Senaste nytt
Fler nyheter