Özcan och DIF går skilda vägar

Det blir ingen förlängning med Özcan Melkemichel som tackat nej till en fortsättning som tränare i föreningen efter två framgångsrika år. 

Spekulationerna har pågått flitigt under hösten angående Özcan Melkemichels fortsatta tränarkarriär i Djurgården. Nu står det dock klart att Özcan och hans assisterande tränare Ivan Ristic avslutar sin tid i DIF efter att ha tackat nej till en förlängning. Ett svårt beslut som tagit tid att fatta, enligt Özcan själv.
– Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet. Jag och Bosse har diskuterat under hösten och min högsta prioritet har varit Djurgården, sedan har vi haft en dialog kring hur en lösning skulle kunna se ut. Samtidigt har det dykt upp andra förfrågningar och med alla fakta på bordet känner jag att det kanske ändå är dags att gå vidare även om jag har trivts otroligt bra i Djurgården. Jag har haft två väldigt fina år här och uppfyllt det jag kom hit för. Jag hade hoppats på att kunna göra mer, framför allt under den här hösten, men vi tog ändå en tredjeplats förra året som tog oss ut i Europa, vi vann en titel i Svenska Cupen och vi har vunnit derbyn som jag lovade. Det var viktiga punkter när jag kom hit som tränare precis som att utveckla en spelfilosofi där jag tycker att vi såg en offensiv framför allt under första året som var fantastiskt bra. Samtidigt har det bytts ut mycket spelare under de här två åren och då får man anpassa sig till det läget. Det som är lite synd är att jag hade hoppats på att kunna utveckla Djurgården på längre sikt men dagens fotboll fungerar ju  ofta så att det blir en pågående rörelse av spelare in och ut i klubbarna och då kan man hamna i lägen där man tappar kontinuitet och får börja om på nytt. Men det är också ett kvitto på att vi har haft en bra träningsmiljö på Kaknäs där spelare utvecklats snabbt och kunnat gå vidare till större klubbar, säger Özcan som också vill lyfta fram sin parhäst Ivan Ristic som varit starkt bidragande till framgångarna och som nu följer med på nästa fotbollsresa.
– Jag har pratat mycket med Ivan om det här och vi har några intressanta alternativ som vi ska ta beslut kring. Men han har självklart en väldigt stor del i de framgångar som vi haft och förtjänar verkligen all uppskattning för sin insats.

För sportchef Bosse Anderssons del är det ett beslut som väcker känslor efter ett framgångsrikt och dynamiskt samarbete med Özcan och Ivan.
– Özcan har tillsammans med Ivan Ristic gjort ett väldigt gott arbete som tränare i Djurgården. Vi har kommit ut i Europa för första gången på tio år, vunnit första titeln på tretton år när vi tog hem Svenska Cupen samt även besegrat både AIK och Hammarby precis som Özcan lovade när han anställdes av Djurgården. Under samma period har Özcan även utvecklat spelare som gått vidare till andra klubbar och som gjort Djurgården ekonomiskt starkare. Under hösten har vi haft en pågående dialog då vi ställt frågan till Özcan om han ville diskutera en förlängning men han har slutligen valt att tacka nej. Vi är många som kommer att sakna Özcan i Djurgården som den fantastiska person han är och vi önskar honom och Ivan ett riktigt stort lycka till i deras framtida fotbollskarriärer, säger Bosse.

Vi på Djurgården Fotboll riktar ett stort tack till Özcan & Ivan för deras stora och viktiga insatser för vår förening och önskar all lycka framöver.

En längre uppföljande intervju med Özcan kring beslutet och hans tid i DIF kommer framöver på dif.se

Senaste nytt
Fler nyheter