Yura Movsisyan klar för DIF

Djurgården stärker upp anfallet med tung och välmeriterad anfallskraft när 30-årige forwarden Yura Movsisyan skriver på för blåränderna.

Den armeniske landslagsmannen kommer närmast från MSL och Real Salt Lake och kommer att ansluta på lån i sex månader i Djurgården med option på förlängning.
– Det känns härligt att få skriva på för Djurgården och komma tillbaka och spela i Europa igen. Det är en fin klubb med en mäktig arena och jag har sett och hört mycket om supportrarna som skapar ett grymt tryck på läktarna, säger Yura som dessutom fått en del insidertips från en riktig DIF-legendar.
– Jag spelade med Kim Källström i Spartak Moskva och han berättade en hel del för mig, Men jag har haft bra koll på svensk fotboll sedan min tid i Danmark då jag spelade för Randers. Jag tycker att Allsvenskan har nått helt nya nivåer de senaste fem åren där svenska lag börjar göra avtryck i Europa. Även Djurgården kommer ju att spela i Europa i år och jag hoppas att även vi kan göra avtryck.

Ser man till egenskaperna är det en stark, produktiv målskytt som ansluter till truppen med gedigen erfarenhet i bagaget.
– Jag är en utpräglad målskytt. Jag gör mycket mål och tycker att jag har farten och speedigheten intakt. I övrigt är jag en lagspelare som alltid vill backa laget och jag kommer att agera på topp på det sätt som vår tränare vill.

Karriären tog sin början 2006 i Kansas City Wizards i MLS och därefter vidare till ett guld med Real Salt Lake 2009. Sedan blev det en flytt till Randers i Danmark och efter det blev det spel i Ryssland med Krasnodar och Spartak Moskva under 2012-2016 där han som, sagt spelade med Kim Källström. Under 2017 återvände sedan Yura till USA för spel med Real Salt Lake igen men nu är det Sverige och Djurgården som gäller.
– När den här möjligheten dök upp kändes det helt rätt och jag längtar efter att komma igång och bidra på planen. Går allt bra blir det förhoppningsvis spel hela säsongen och jag hoppas att jag kan vara med och hjälpa DIF att vinna titlar.

För sportchef Bosse Andersson läggs nu en efterlängtad bit på plats i anfallspusslet och det Anderssonska leendet fanns på plats med tanke på att DIF får in en väldigt meriterad spelare - med 35 landskamper för Armenien på sitt cv - samtidigt som det handlar om en fördelaktig uppgörelse.
– Vi är väldigt glada och stolta att Yura kommer till oss på ett sex månaders lån från Real Salt Lake där han är ”designated player” och vi har option på att förlänga med honom under hela 2018 om samarbetet är lyckat. Det här är en bra uppgörelse för oss och det handlar om en skicklig anfallare som kommer till oss och som gjort ett väldigt gott intryck på oss. Det ska bli väldigt spännande att följa Yura i DIF framöver. Han har inte spelat matcher på ett tag men tränat på egen hand. Det kommer säkert ta lite tid för honom att komma igång för fullt men vi har visat att vi har en bra trupp så jag är trygg med läget, summerar Bosse.

Yura kommer att spela i tröja nummer 19.

Senaste nytt
Fler nyheter