100 procent Stockholmare i Djurgårdens eAllsvenska trupp

Snart startar eAllsvenskan där tolv lag tävlar om en prispott på en halv miljon kronor – och Djurgården finns självklart representerade.

Till säsongen 2019 startar eAllsvenskan där 12 svenska elitklubbar ställer upp med varsitt lag i FIFA19. Alla lag möter alla under säsongen där varje omgång består av ett hemmamöte och ett bortamöte, där sedan det sammanlagda resultatet avgör utgången för den omgången.

Djurgården eFotbolls trupp består av Rami Anez Aahmed, Alexander Cruz Olsson, Johan Blom, och Emil Berggren som även är lagkapten för laget. Vi tog en pratstund med Emil som lyfter fram den tydliga Stockholms-anknytningen i truppen som en stor styrka.Hur känns det att vara lagkapten för Djurgårdens e-Allsvenska lag?
 
– Det känns jättestort! Först var förstås drömmen att någon gång spela i det riktiga fotbollslaget men att representera föreningen över huvud taget skänker mig stor stolthet, och som lagkapten dessutom!
 
Vad är din relation till Djurgården?
 
– Jag har varit supporter sedan barnsben och har haft säsongskort på Sofialäktaren i åtta år. Fotboll har stått för merparten av mitt intresse, även om jag så klart gått lite på hockey också.
 
Vad kan du säga om spelartruppen, är du nöjd med värvningarna?
 
– Supernöjd! Det känns jättebra att ha tre så pass duktiga lagkamrater – både på och utanför plan. Vi har ju alla spelat väldigt mycket individuellt men med samlade infallsvinklar och expertis ska det bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma som lag.
 
Alla i laget är från Stockholm. Hur kan vi dra fördel av det?
 
– Ja, det är verkligen extra kul att alla kommer ifrån, och bor i, Stockholm. Det gör att vi kan träffas regelbundet vilket bara är positivt.
 
Du lyfter fram laget och sammanhållningen. Hur går det med team-buildingen?
 
– Under den knappa veckan sedan laget spikades så har vi träffats två gånger och pratat ihop oss och så. Sedan har vi daglig kontakt och spelar mot varandra online också förstås. I tisdags sågs vi även på Djurgårdens kansli för en liten kick-off och käkade pizza och mötte varandra i FIFA även där.
 
Vad är målsättningen för säsongen?
 
– Först och främst är siktet inställt på slutspel och att försöka skaffa oss så bra utgångsläge som möjligt av de åtta lagen som går dit.
 
Vilka ser du som era största konkurrenter?
 
– Hammarby och AIK med tanke på rivaliteten klubbarna emellan såklart. Dom två klubbarna vill man verkligen slå. Men bäst lag på pappret har Häcken så det vore kul att slå dom också!
 
Här är spelarna i Djurgårdens eAllsvenska lag:

Alexander-Cruz-Olsson.JPG
 
Alexander Cruz Olsson
 
Meriter: Finalist i Djurgårdens kvalturnering. Snittar Elite 2/1 sedan FUT Champions infördes.
Spelstil: Ett direkt anfallsspel.


 
Emil Berggren
 
Meriter: På spelfronten inte så mycket, betydligt mer som coach. Trea i Djurgårdens uttagningsturnering.
Spelstil: Taktiker med djup kunskap om spelet och erfarenhet av esport.
 
Johan-Blom.JPG

Johan Blom
 
Meriter: Kvartsfinal i kvalet till landslaget. 29 vinster i Weekend League.
Spelstil: Gillar att ha mycket bollinnehav, föra matcherna. Kan även anpassa sig efter motståndet.

Rami-Aahmed.JPG
 
Rami Aahmed
 
Meriter: FIFA19 är första året han spelar tävlingsinriktat, mycket Pro Clubs innan. Vinnare av Djurgårdens uttagningsturnering inför eAllsvenskan.
Spelstil: En artist som gör mycket mål genom att kombinera sig fram i straffområdet.
 
I övrigt består teamet av Tobias Rosenqvist med många års internationell erfarenhet från arbete hos EA Sports. Tobias blir Djurgårdens egen FIFA-expert med titeln General Manager och vid sin sida har han lagledaren Nils Ek, ett välkänt Djurgårdsansikte som även är SLO (Supporter Liaison Officer) i föreningen sedan flera år tillbaka.
 
Vi är mycket stolta över att vi kunnat knyta till oss dessa 6 personer, alla med en tydlig Stockholmsprofil och ett genuint intresse för FIFA och Djurgården!

Matcherna följer du i Dplay och på kanal 9. Den första spelhelgen är 1-3 mars där Djurgården möter Hammarby (fredag 17:45), AFC Eskilstuna (lördag 15:30), och Östersunds FK (söndag 14:30). Följ oss gärna på @dif_esport på Instagram, och Emil Berggren följer du på @berggrinhosa på både Instagram och Twitter.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på esport@dif.se.

Senaste nytt
Fler nyheter