ABW i startgroparna

Adam Bergmark Wiberg är redo att köra full fart framåt under 2019.

Förändringens vindar blåser för fullt under Silly Season och Djurgården har fyllt på truppen med ett antal intressanta spelare. Ett mycket spännande namn är anfallaren Adam Bergmark Wiberg som gjorde åtta mål i Superettan med Gefle förra året. 

Att Adam är en spetsspelare märks på träningarna där han har varit väldigt aktiv med sin löpstyrka och han tvekar inte att trycka av när chanserna dyker upp. 
– Det känns kul att vara igång och jag kommer in i det mer och mer, säger Adam som fått ett gott intryck av Kim och Tolle så här långt.
– De verkar vara extremt skickliga när det gäller den taktiska delen så det ska bli väldigt spännande att ha dem framöver. De är noga med detaljerna och tydliga med vad de vill.

De lär även bli många individuella samtal med tränarduon om utvecklingen framöver men i nuläget handlar det primärt om att komma igång med laget.
– Det är klart att man ständigt har en dialog med tränarna, den biten är viktig. För min del ska det bli spännande att utforska den högsta nivån i Sverige och se vad jag kan bidra med i Allsvenskan, berättar Adam som kommer att få intressant konkurrens av Buya Turay på topp.
– Jag fokuserar inte så mycket på det utan det är mer att det är inspirerande att få träna med en så pass duktigt spelare, jag lär mig väldigt mycket av att spela tillsammans med honom.

Med tanke på Adams bakgrund som engagerad djurgårdare har det blivit många positiva reaktioner och han var även på plats för en presentation och lite uppsnack inför säsongen på JK-dagen i lördags.
– Jag var förbi på Järnkaminernas dag på puben i förra veckan och pratade lite. De är ju underbara så feedbacken har varit fantastisk, säger Adam som trots att det är tidigt på säsongen ändå har en bra magkänsla inför 2019.
– Jag tycker att känslan i truppen är väldigt bra och vi har ett kompetent tränarpar så det finns mycket som talar för en stark säsong.

Senaste nytt
Fler nyheter