Adam Bergmark Wiberg sköt DIF till seger

Ett sent mål från ABW och en fin laginsats med utsökt defensiv såg till att Djurgården kunde besegra Örebro med 1-0 i U21-Allsvenskan.

Djurgården klev ut på Behrn Arena för U21-match med en klassisk mix av A- och U19-spelare i startelvan. Offensiven såg intressant ut med Edward Chilufya, Adam Bergmark Wiberg och Nicklas Bärkroth och DIF skapade tidigt en del hyfsade lägen där pigge Bärkroth sköt över efter en fin soloaktion medan ABW och Chili oroade på sitt håll.

De riktigt heta chanserna lyste dock med sin frånvaro och det gällde även för ÖSK som skapade en del offensivt men där den unga blårandiga backlinjen spelade stabilt och höll rent, bortsett från några halvfarliga ÖSK-chanser.  Mot slutet av halvleken fick sedan Oliver Granberg ett fint läge efter framspelning från Chili. Avslutet gick dock över- Även ABW hotade med en farlig nick som dock inte resulterade och därmed mållöst i halvtid.

I andra halvlek blev det bättre fart på matchen där Bärkroth testade Gustafsson i ÖSK-kassen omgående. Kort därpå nickade Rodin Deprem i ribban för ÖSK och fler chanser för hemmalaget följde men DIF höll emot.

Det blev totalt sex DIF-byten under andra halvleken och aktive Mattias Mitku som kom in efter paus hotade med ett par tunga skott. Även Adam Bergmark Wiberg var på hugget och hade ett par fina lägen i boxen där bollen inte ville in. Men det skulle bli tredje gången gillt för ABW i 79:e minuten när han stötte in ett vänsterinlägg från Nicklas Bärkroth. En ledning som inte var helt oförtjänt där Bärkroth också varit nära två gånger om genom att curla bollen precis utanför högra krysset efter att ha drivit in från sin kant. 

Men även ÖSK öste på framåt och forcerade intensivt på slutet. En briljant frilägesbrytning från Alexander Abrahamsson och en viktig räddning från Benjamin Machini, som bytte av PK Bråtveit med timmen spelad, såg dock till att DIF kunde stänga igen bakåt och plocka alla tre poängen.

Detta I en match där hela den rakt igenom unga backlinjen förtjänar mycket cred för sin insats och håller nollan och där tränare Johan Palm var nöjd och konstaterade att det var ”en bra genomförd match av samtliga”

Därmed kliver DIF upp på fjärdeplatsen i tabellen och närmast väntar ny bortamatch mot IFK Norrköping den 10 september.

Senaste nytt
Fler nyheter