Aktuell truppstatus i DIF Dam 

Silly season rullar för fullt och sportchef Jean Balawo reder ut begreppen om nuvarande läge i damtruppen.

Lagbygget inför 2020 är under konstruktion och bit för bit ska monteras på plats för att få till en stark stomme där Djurgården siktar på att lyfta sig i tabellen till de övre regionerna.

Nyligen tillträdda sportchefen Jean Balawo har bråda dagar och i nuläget är ett antal kontraktsförlängningar i hamn samt även två nya tillskott på plats i truppen. Så här kommenterar Jean läget just nu:
– Vi är en bit på väg men vill ju sätta truppen så tidigt som möjligt så att tränarna kan få jobba med den. Samtidigt har vi i inte bråttom med att sätta de viktigaste positionerna vilket är målvakt och forward. Vi har en bra blandning på forwardsidan men vi känner att vi skulle behöva ytterligare ett namn till för att utöka konkurrensen. Målvaktsbiten är också viktig där det kan skilja mellan att vara topp-5 eller åka ur. Där kommer vi inte att stressa utan leta tills vi har rätt spelare. I övrigt skulle vi gärna vilja ha in en hårt jobbande mittfältare till och vi är ute i bra tid. Rent generellt tror jag att vi ligger ganska långt fram jämfört med övriga när det gäller förlängningar och rekryteringar, säger Jean!

Men det handlar inte bara om spelare in utan också om spelare som inte fortsätter i föreningen.
– Det är alltid svåra beslut och överväganden när man bygger en trupp utifrån sina egna preferenser och vi har ett antal spelare som inte kommer att vara med oss framöver utav en mängd olika anledningar. Det handlar om Hanna Folkesson, Ogonna Chukwudi, Alexandra Lindberg, Jennifer Pelley, Petronella Ekroth, Ariam Berhane och Wilma Sjöholm. Samtliga förtjänar ett stort tack för deras insatser för Djurgården och vi önskar dem alla lycka till i deras fortsatta fotbollskarriär, konstaterar Jean.

Nya spelare:
Rachel Bloznalis
Hanna Ekengren

Förlängda kontrakt:
Gudrun Arnardottir
Tilde Lindwall
Julia Walentowicz
Malin Diaz
Kim Sundlöv
Portia Boakye

Ej förlängda kontrakt:
Wilma Sjöholm
Petronella Ekroth
Jennifer Pelley
Ariam Berhane
Alexandra Lindberg
Ogonna Chukwudi
Hanna Folkesson

Senaste nytt
Fler nyheter