Aslak Witry är taggad och redo

Djurgårdens nyförvärvade kvicke ytterback ser fram emot säsongen som väntar.

En påtagligt nöjd Aslak Witry trivdes gott med att vara tillbaka i träning med laget igen i Vinnarhallen på Bosön efter att han åkt på ett elakt virus i slutet av förra veckan.
– Jag har varit sjuk i helgen med feber och förkylning så jag var inte med på träningen i måndags. Men nu känns kroppen bättre igen även om jag inte körde hela passet idag, berättar Aslak som snabbt kommit in i laget.
– Jag har blivit väldigt väl emottagen av alla, det är ett skönt gäng och det märks att alla är taggade nu när det är igång.

Truppen börjar också ta form där ett antal nya namn är på plats och Aslak gillar det han ser.
– Det ser väldigt bra ut och det är en hög nivå på laget. Alla är på tå och vill visa sig från sin bästa sida så det bådar gott.

Dagens träning hade försvarsspelet i fokus och det var mycket spelstopp och tydliga instruktioner. En metod som Aslak trivs med och är van vid.
– Det är den typen av ledarskap som jag är van vid från Norge så det passar mig bra. Det är en tränarstil som är ”rettlede” som vi säger i Norge, det vill säga att man styr och ger mycket instruktioner, säger Aslak som även trivs bra överlag med Kim och Tolles ledarskap.
– Det är en fantastiskt fin duo som kompletterar varandra och har en tydlig filosofi om hur de vill spela fotboll. 

Privatlivet i Stockholm är dock inte lika fulländat än men lägenhet är på gång och tills dess kan matintaget hållas på en gourmetmässig nivå med hjälp av matkunniga lagkompisar.
– Jag har inte styrt upp allt än men det ska bli ordning på det i nästa vecka. Men Stockholm är en ”kjempefin” stad och jag har fått en del bra tips av Matteo (Catenacci) som är matexpert i laget. Han ser till att jag äter gott så det känns bra, summerar Aslak.

 

Senaste nytt
Fler nyheter