Benjamin Machini ansluter till Djurgården

DIF förstärker på målvaktssidan med 22-årige keepern Benjamin Machini med spel i Spanien, Holland, Danmark och även DIF Akademi på sitt cv.

Efter att Djurgårdens tredjemålvakt Jacob Widell Zetterström råkat ut för en oturlig huvudskada som håller honom borta från spel under längre tid finns en lucka på målvaktssidan att fylla. En plats som tillfaller Benjamin Machini - en svensk/amerikansk 22 årig keeper med en intressant bakgrund. Benjamin är ursprungligen född i Alaska men flyttade sedan till Sverige och har spelat för Djurgårdens Akademi under ungdomsåren. Därefter har fotbollsresan fortsatt med spel i danska Bröndby, amerikanska Real Salt Lake, holländska Excelsior vidare till spanska klubbarna RCD Mallorca, Barakaldo CF och Burgos CF.

Men nu är han tillbaka i Sverige och har tränat med laget sedan knappt fyra veckor tillbaka och gjort ett gott intryck, enligt sportchef Bosse Andersson som plockar in Benjamin i truppen under resterande delen av året.
– Benjamin har tränat med oss under en tid och gjort ett väldigt bra intryck. Vi är i en situation där vår tredjekeeper Jacob Widell Zetterström kommer att vara borta en längre tid på grund av en huvudskada. Dessutom är vår yngre målvakt i U19 skadad så det här blir en bra lösning för oss eftersom vi behöver ha tre målvakter i spel, förklarar Bosse och fortsätter:
– Benjamin har ju haft en karriär i Djurgården och började spela för föreningen som 12-åring. Han har hunnit med att spela i både Danmark, Holland och Spanien efter det och nu är han här igen. Vi kan erbjuda honom bra träningsmöjligheter och sedan får vi se vad framtiden har att utvisa.

För Benjamin själv blev det en uppskattad överenskommelse där han nu är på plats på Kaknäs och tränar med laget i hans hjärta.
​– För mig är det här som en dröm. Jag är född Djurgårdare och alla mina vänner och min mamma är också Djurgårdare så att få komma tillbaka till Sverige och få den här chansen med Djurgården är underbart. Det är en riktigt bra grupp här ute på Kaknäs och hög kvalitet på spelarna. Jag har även fått goda intryck av tränarna och speciellt målvaktstränaren Nikos (Gkoulios). Jag gillar träningspassen och känner att jag kommer snabbt framåt i min utveckling, berättar han.

Erfarenheterna från utlandskarriären har varit nyttiga, menar 1,90 långe Benjamin som hunnit med  ett antal klubbar med mycket tid i spanska andra- och tredjeligan.
– Det har varit ett bra steg i min karriär och jag är glad att jag var i Spanien där jag lärt mig mycket. Jag trivdes bra men när jag fick den här chansen med Djurgården kunde jag inte säga nej, summerar Benjamin. 

Senaste nytt
Fler nyheter