Bollkul med Järnkaninen

Fysisk aktivitet över generationsgränserna för de allra yngsta. Lär mer och anmäl dig och dina barn här.

Nu lanserar Djurgården Fotboll Bollkul med Järnkaninen - ett program för barn 4-6 år där vi upptäcker rörelseglädje samtidigt som vi tränar bollekar och grundläggande motoriska färdigheter. Bollkul med Järnkaninen är dock mer än så, det är en möjlighet för oss vuxna att vara fysiskt aktiva tillsammans med våra barn, i anmälningsavgiften ingår nämligen att både vuxen och barn får delta. 

Utvecklingen i samhället går mot allt mindre fysisk aktivitet. Redan våra fyraåringar rör sig i dag för lite i relation till den rekommenderade mängden daglig fysisk aktivitet och det är särskilt illa under helgerna. Många aktiviteter för barn bygger även på att de vuxna får sitta bredvid, vilket blir skärmtid för oss vuxna snarare än aktiv tid tillsammans med våra barn.

Det här är något vi vill ändra på. Vi lät därför tre av våra erfarna ledare och pedagoger sätta ihop ett program för det vi kallar Bollkul med Järnkaninen där vi inte bara har roligt tillsammans med våra barn, utan även lär oss de mer grundläggande motoriska färdigheterna samt skapar nya vanor av att vara fysiska aktiva tillsammans över generationsgränserna. 
 
Vi kommer under två åttaveckors perioder organisera Bollkul med Järnkaninen kl. 8.10-8.50 på lördagsmorgnar i Hjorthagshallen i norra Djurgårdsstaden med start den 23 november.
 
Du kan läsa mer om upplägget och hur du anmäler dig genom att klicka här

Senaste nytt
Fler nyheter