Cassandra Larsson klar för DIF

Det 16-åriga landslagsmeriterade anfallstalangen ansluter till Djurgården från Bollstanäs.

Trots sin unga ålder har Cassandra Larsson redan hunnit göra stora avtryck på planen och nu väntar en ny fas i hennes fotbollsliv då hon tar klivet från Bollstanäs in in Djurgårdens A-trupp.
– Självklart så känns det jättebra och det har alltid varit en dröm att få spela i Damallsvenskan. Det är ju ett stort steg men jag känner mig redo att ta det, fast jag är så pass ung. Det känns fantastiskt att få spela för Djurgården och tillhöra det här laget med några av Sveriges bästa fotbollsspelare, säger Cassandra som radat upp fina insatser i Djurgårdens futsallag under vintern.
– Det har gått bra för mig där och det var så jag kom i kontakt med tränarteamet i DIF. Min futsaltränare pratade med Joel Riddez och Dennis Gabrielsson och så kom jag in i laget via den vägen. Futsalen har gått bra och vi vann serien med bara vinster. Sedan torskade vi kvartsfinalen men annars har det varit roligt och lärorikt att spela futsal.

När det gäller hemmes spetsegeneskaper som spelare ger hon följande svar när hon får den inte helt enkla frågan att beskriva sig själv.
– Jag älskar att spela fotboll och kämpar alltid hårt. Mina styrkor är nog min teknik och snabbhet. Sedan gillar jag självklart att göra mål också så det får bli en summering av mina styrkor.

Målet är att på sikt slå sig in i startelvan men Cassandra har rustat med tålamod med tanke på den tuffa konkurrensen.
– Det är ett väldigt bra lag som jag kommer till och jag har haft en dialog med Joel och Dennis om att det här blir en långsiktig satsning. Det kanske är svårt att slå sig in direkt men jag är inte rädd för att träna hårt och det är samma förutsättningar för alla. Så jag kommer att göra allt jag kan för att ta en plats, avslutar Cassandra.

För Joel Riddez del är den sista byggstenen i Djurgårdens trupp nu på plats när den unga forwardsbegåvningen är klar för DIF. Lagbygget är därmed slutfört för tränare/sportchef Joel Riddez som ser fram emot att följa Cassandras utveckling under kommande säsonger.
– Cassandra är en snabb, kraftfull forward som är väldigt rakt på mål. Hon har spelat futsal för Djurgården under vintern samtidigt som hon har tillhört Bollstanäs på fotbollssidan. Hon gjorde bra ifrån sig i division 1 förra året och är redo att ta steget. Under vintern har hon tränat med oss i perioder och man ser redan nu att hon håller kvaliteten för att tillhöra vår trupp. Så det är väldigt roligt att hon väljer att fortsätta sin karriär i Djurgården, berättar Joel som berömmer Cassandras moderklubb i samband med övergången.
– Vi vill tacka Bollstanäs för ett bra samarbete och för att de är beredda att ge Cassandra den här chansen. Hon var dessutom med svenska 02-landslaget på turnering i förra veckan så det är ytterligare en lovande spelare som väljer att spela i Djurgården.

Senaste nytt
Fler nyheter