Chilufya tillbaka efter stark insats i COSAFA Cup

"Chili" kommer tillbaka med stärkt självförtroende efter fina prestationer i det zambiska U20-landslaget och hoppas på mer speltid i DIF under 2019.

Förra året smög Edward Chilufya lite under radarn där den zambiske tigern tassade runt i utkanten av startelvan. Men ”Chili” hann ändå med åtta allsvenska framträdanden i den blårandiga tröjan och efter ett antal starka insatser i COSAFA U20-Cup för det zambiska U20-landslaget har han sannolikt stärkt sina aktier, plus sitt självförtroende, inför säsongen som väntar.
– Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig i turneringen där jag gjorde tre mål. Vi spelade fem matcher totalt och vann vår grupp men förlorade tyvärr i semifinalen mot Zimbabwe och sedan även i bronsmatchen mot Angola, säger ”Chili” som dessutom ledde laget under hela turneringen.
– Jag var kapten för laget och det var en stor ära att få bära kaptensbindeln.

Förutom landslagsspelet hann även ”Chili” med lite välkommet umgänge med sin familj hemma i Zambia.
– Det kändes bra att få träffa familjen igen och vara lite ledig. Men jag har tränat hårt under ledigheten efter COSAFA Cup. Det blev kanske inte så många dagar av vila men jag är i bra form nu.

Något som märktes i form av pigga ben under årets första träningspass i tisdags.
– Det var var roligt att komma igång igen och jag fick en bra känsla för de nya tränarna. Det var ett bra träningspass så det känns lovande.

Nya tränare innebär också nya möjligheter till mer speltid och ”Chili” är hoppfull inför året.
– Jag hoppas och tror att jag kommer att spela fler matcher i år och jag ska försöka göra ett antal mål också. Men framför allt siktar jag på mer speltid och att ta mig in i startelvan, avrundar han.

Senaste nytt
Fler nyheter