Danielson åter nominerad till Månadens spelare

För tredje gången i år finns Marcus Danielson med som en av tre kandidater till priset Månadens spelare som delas ut av SEF.

Efter en vinst (juli) och ytterligare en nominering finns DIF-kaptenen för tredje gången med bland de tre spelare som SEF nominerat till Månadens spelare, där det nu handlar om prestationerna under oktober. Ett av många fina kvitton på DIF-kaptenenens fantastiska säsong och vinnaren av utmärkelsen tillkännages under lördagen.

Om priset:
Varje allsvensk månad delar SEF  (Svensk Elitfotboll) ut priset "Månadens spelare" och i juli var det Marcus Danielson som tog hem priset. Nu är det dags för en ny utnämning i oktober där Djurgårdens lagkapten har chansen att vinna utmärkelsen på nytt i konkurrens med Henok Goitom (AIK) och Darijan Bojanic (Hammarby).

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler underkommande omgång av Allsvenskan och Superettan.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Senaste nytt
Fler nyheter