Djurgårdens damlag förstärker på tränarsidan

Det rör sig i tränarleden hos Djurgården. Ny i damlaget blir Pierre Fondin som träder in som assisterande tränare.

I Pierre Fondin, 27 år, får Djurgården Dam en assisterande tränare som gärna ser mycket bollinnehav och rörelse på plan. 
– Det känns jättebra och kommer bli väldigt roligt. Jag och Joel (Riddez) ser på fotboll väldigt lika. Jag vill spela mycket fotboll. Jag tror Joel (Riddez) har sett det också, säger Pierre som förra året förde nykomlingen Växjö till en sjätteplats i Damallsvenskan.

Djurgården hann med sju seriematcher innan VM i Frankrike knackade på dörren och det blev sommarlov från tävlingsmatchandet. Pierre Fondin har följt laget noggrant under våren. Framförallt målskyttet hoppas han förbättra.
– Det såg riktigt bra ut i matchen mot Växjö. Förhoppningsvis har vi med oss det framöver. När jag ser matcherna ser jag en stor potential i laget. Vi bör kunna få med oss fler poäng per match än vi fått hittills. Vi ska göra fler mål och arbeta mycket med spelet sista tredjedelen på planen, säger Djurgårdens nya assisterande tränare.

Huvudtränaren Joel Riddez lovordar sin nya parhäst.
– Vi ser på fotboll på samma sätt. Han känns jättetaggad och kan Damallsvenskan riktigt bra. Han kommer kunna leda på fältet. VI har hittat en riktigt bra kombination här, säger Joel.

Apropå häst är Pierre Fondin uppväxt i hästtäta Vallentuna.
– Det ska bli skönt att flytta hem till Stockholm igen, säger Pierre som nu styr kosan mot Täby och Näsbypark.

Första tävlingsmatchen blir bortamötet med skånska Limhamn/Bunkeflo i lagets nya bortaställ. Därefter väntar Dubbel-DIF den 28 juli på Tele2 Arena och Eskilstuna United, en match som spelas direkt efter herrarnas möte med BK Häcken.
– Sådant är jättehäftigt, när man kan dra nytta av varandra. Det blir kanon att spela på Tele2 Arena, säger Pierre.

Samtidigt som Pierre Fondin kliver in som assisterande tränare i Djurgården Dam sker ett par rockader till. Michael Medioni kommer att koncentrera sig för Akademidelen (flick) på heltid, där han får ansvar för scouting och rekrytering. Dennis Gabrielsson tar i samma vända över Djurgården F19, samt att han behåller sin roll som målvaktstränare i A-laget.
– Det gläder oss. Det är ett led i att vi bygger upp Djurgårdens akademi på flicksidan för att bli konkurrenskraftig i Sverige, säger Ola Danhard, verksamhetsansvarig för Hjorthagen, om lösningen som är en del av en långsiktig strategi.
– Det känns bra med Dennis på båda delar, en viktig brygga mellan ungdom och representationslag, utvecklar Ola vidare.

Michael Medionis kunskap om spelare och ledare i Stockholm blir en viktig pusselbit iför den långsiktiga strategin. Ett arbete som sett en positiv utvecklingskurva de senaste fem åren.
– Det kommer vara betydelsefullt för uppbyggnaden av akademin. Ett jättebra lösning för damlaget och för hela verksamheten, avslutar Ola Danhard.

Här kan du läsa mer om dubbel-DIF där alltså herrlaget och damlaget spelar sina respektive allsvenska matcher efter varandra på Tele2 Arena den 28 juli.

Senaste nytt
Fler nyheter