"En väldigt viktigt match för oss"

Ingibjörg Sigurdardottir ser fram emot söndagens streckdrama mot Piteå där motivation och fasta situationer kan bli avgörande faktorer.

Två omgångar återstår av OBOS Damallsvenskan och det är endast en poäng som krävs för att Djurgården ska gå ikapp Limhamn Bunkeflo och ta sig över strecket. En krävande men långt ifrån omöjlig uppgift som väntar, enligt Djurgårdens mittbacksklippa Ingibjörg Sigurdardottir.
– Det blir en riktig tuff utmaning men det känns som att vi har mer att vinna än Piteå. De ligger i mitten av tabellen medan vi slåss för nytt kontrakt. Så för oss handlar det om en match som vi måste vinna. Vi är redo och har med oss ett bra självförtroende från förra matchen. Nu finns det inga ursäkter utan vi måste satsa allt.

Att det lär bli en fysisk match med mycket dueller känns högst sannolikt.
– Vi vet hur Piteå spelar, de är väldigt fysiska, löpstarka och raka i sitt spel så vi måste vara förberedda på en tuff match, säger Ingibjörg som tror att fasta situationer kan bli en viktig faktor i matchen.
– Vi har blivit bättre på det. Det har varit ett problem tidigare på säsongen men vi har utvecklats där och gjort en del mål framåt nu. Så den biten känns bra. 

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter