Erik Berg: ”Det går framåt med knäet”

Djurgårdens mittbacksklippa är hoppfull inför prognosen kring hans knä och ser fram emot att komma igång med träningen igen.

Försäsongen 2019 har inneburit ett minimum av bollkontakt för Erik Berg (tidigare Johansson) men nu tänds ljuset i slutet av skadetunneln. Det krånglande knäet som ställt till det börjar läka och Erik hoppas på att snart kliva in i träning igen.
– Det har varit framsteg senaste veckan och jag har en bra känsla i knäet. Det går hela tiden framåt och det känns väldigt bra.

Problematiken gav sig till känna under hösten förra året och har blivit uppenbar i samband med löpning.
– Knäet har reagerat på ett sätt som vi inte har velat där det svullnat under belastning. Så mina löppass som jag kört under året har inte fungerat eftersom knäet svullnade upp och det är ju ett tecken på att någonting varit fel där inne. Nu har vi gått tillbaka några steg och sakta trappat upp där jag har löpt de senast dagarna utan reaktion, säger Erik som har haft en tuff period det senaste halvåret.
– Jag fick egentligen inte något ordentligt sträck i knäet under hela höstsäsongen. Så mycket av hösten gick åt till att stretcha, tänja och få ut knäet där vi till slut fick vi gå in och operera i november. Men nu ser det bra ut så förhoppningsvis kan jag vara på träningsplanen snart igen. Vi har en plan och i nästa vecka ska jag förhoppningsvis springa lite vid sidan om. Men jag kan inte vara med på fotbollen riktigt än.

Det har varit ett ensamt rehab-jobb men samtidigt har Erik varit mån om att spendera mycket tid med laget.
– Jag försöker att vara med så mycket jag kan med gruppen och vara delaktig för att inte missa så mycket av det sociala. Men det är klart att man helst vill vara på planen och spela fotboll med laget, förklarar Erik som numera titulerar sig Berg i passet.
– Skatteverket har accepterat det så nu har jag Berg som efternamn och det känns väldigt bra. Ibland kan det vara lite svårt att komma ihåg det men det blir en liten inkörningsperiod innan det sätter sig, avslutar han.

Senaste nytt
Fler nyheter