Förlust mot ÖSK trots tre mål framåt

• U21
  • 7 maj 2019

Det blev 5-3 till Örebro i tisdagens svängiga U21-match på Kaknäs där Edward Chilufya, Adam Bergmark Wiberg och Dzenis Kozica stod för de blårandiga målen.

DIF klev ut på ett halvmulet och lite småkyligt Kaknäs för vårsäsongens avslutande match i U21-Allsvenskans Norra grupp mot ÖSK. Ett värmande ledningsmål för DIF kom dock omgående när Dzenis Kozica skickligt drev igenom Örebro-försvaret och placerade in 1-0 vid stolproten.

Fortsättningen av havleken blev dock inte lika rolig där gästerna drog iväg med en fyramålsledning under en olycklig period genom ett par nickmål och snabba omställningar. Kanske inte helt logiskt med tanke på att Djurgården kopplade ett spelmässigt grepp om delar av halvleken men ett viktigt reduceringsmål från Edward Chilufya kom i alla fall med ett par minuter kvar av halvleken. "Chili" plockade upp andrabollen efter en hörna han själv skapat och drog in reduceringen tätt intill stolpen.

Den andra halvleken bjöd på fortsatt fartfylld fotboll med böljande spel i båda ritkningarna och ett visst blårandigt spelmässigt initiativ. Men målen såg desvärre ut att utebli ända tills Djurgården tilldömdes en straff med tio minuter kvar. Fram klev Adam Bergmark Wiberg och firade sin 22-åriga födelsedag med ett snyggt och distinkt straffmål.

Det kunde ha blivit ett ännu bättre firande för ABW som var nära att kvittera strax därpå men en motståndarförsvarare hann emellan i absolut sista stund. I det absoluta slutskedet satte istället Örebro 5-3 efter en tilltrasslad situation i straffområdet vilket också blev slutresultatet i matchen.

Förvisso förlust men det fanns ändå en hel del glädjeämnen att ta med sig där framför allt Edward Chilufyas återkomst på planen känns väldigt spännande med tanke på söndagens derby.
7 maj, tisdag 15:00Kaknäs IP