Förlust mot starkt Rosengård

En sen reducering från Mia Jalkerud gav hopp om en eventuell poäng men efter full tid skrevs slutresultatet till 3-1 för serieledande Rosengård mot ett hårt kämpande Djurgården.

DIF klev ut på Malmö IP i säsongens kanske svåraste bortamatch med en bitvis ommöblerad startelva modell 4-2-3-1 med Hanna Folkesson som mittback på nytt. Dessvärre blev starten tuffast möjliga; redan efter 16 sekunder låg bollen i nätet bakom Jennifer Pelley efter ett misslyckat uppspel som gav Anna Anvegård möjlighet att måtta skott och sätta 1-0.

Även om Djurgården snabbt replikerade med ett par farliga lägen blev det sedan fortsatt bombardemang från Rosengård där Pelley fick jobba hårt mellan stolparna med ett antal viktiga räddningar.

Det blev ytterligare motlut när Irma Helin tvingades kliva av på grund av feber i 12:e minuten och den för dagen bänkade Mia Jalkerud kom in istället. Strax efter smällde det tyvärr igen när orosmomentet Anna Anvegård tryckte in sitt andra mål för dagen efter en hörnvariant.

Djurgården kämpade och slet och fick också med sig en del hörnor. På en av dessa var det riktigt nära när Ogonna Chukwudis skott rensades på mållinjen av hemmaförsvaret. Rosengård hann trycka av några farliga avslut till och hade ett par oroande inspel men Pelley och DIF-försvaret höll undan och fick dessutom lite hjälp av ribban när Anvegård gick för hattrick.

Inga byten inför andra halvlek och oförändrat när det gäller anstormningen från Rosengård och Anvegård som var ytterst nära två gånger om i inledningen av halvleken. Men även DIF skulle få ett fint läge när Jalkerud rullade fram till Olivia Schough som tyvärr inte fick till avslutet.

Tilde Lindwall och Malin Diaz öste på och oroade Zecira Musovic med ett par hyfsade skott och DIF fick lite momentum i matchen. Rosengård skapade förvisso ständigt nya chanser men Djurgården hade bättre fart i spelet och utstrålade mer energi. Dessvärre kom ett avbräck i 66:e minuten när Fanny Lång åkte på en elak smäll och Julia Walentowicz klev in och ersatte.

Men det kom också ett viktigt hoppingivande mål när Mia Jalkerud snappade upp en rensning och dunkade in bollen bakom Musovic i 72:a minuten. 2-1 och ny energi för Djurgården som började flytta upp och jaga kvittering. Rosengård fick därigenom ytor framåt och skapade nya chanser och Pelley stod för en grym räddning på Hanna Bennisons skott i friläge.

Strax efter gick det dock inte att hindra Hailie Mace från att sätta 3-1 efter en djupledslöpning och därmed var det game over. Efter tre övertidsminuter gick sedan pipan på Malmö IP och 28-5 i avslut till hemmalaget sa en del om kvaliteten på motståndet där DIF ändå kämpade hårt och med lite flyt faktiskt kunde fått med sig en poäng.

Förhoppningsvis kommer poängen istället i den extremt viktiga hemmamatchen mot Limhamn Bunkeflo på Stadion söndagen den 15 september. Var på plats då och peppa damerna i en av årets viktigaste matcher för DIF Dam.

Senaste nytt
Fler nyheter