Förlust på Stadion efter bortdömt mål

Det blev en ny tung förlust för Djurgården i Obos Damallsvenskan. Vittsjö åkte hem från Stadion med en 3-1-seger.

Djurgården fick precis den starten de inte ville ha på onsdagskvällen, och tyvärr blev den matchavgörande. Efter drygt tio minuters spel hade Vittsjö en tvåmålsledning efter mål av Ebba Hed och Nellie Persson. Vid 0-1 assisterade Clara Markstedt, vid 0-2 Djurgårdens mittförsvar med ett misslyckat uppspelsförsök.

– Idag slår vi mycket felpass under hela matchen. Det handlar mycket om osäkerhet och bristande självförtroende. Vi vill mycket men klarar inte av att utföra det, sa DIF-tränaren Joel Riddez.

Vid 0-1 fick Vittsjö en stor yta på högerkanten och när bollen sedan hamnade i straffområdet kunde en omarkerad Ebba Hed slå in den i mål. På vägen dit styrdes den av en hoppande DIF-försvarares ben och ställde Jennifer Pelley i målet. 

Även om Djurgårdens inledande 20 minuter var en stor besvikelse måste man berömma lagets förmåga att arbeta sig tillbaka in i matchen. I minut 24 fick Blåränderna dessutom, för andra matchen i rad av domaren Ulrica Löv, ett till synes regelrätt nickmål bortdömt för ojuste spel. 

– Jag frågade domaren om hon förstod hur många poäng hennes domslut kostar oss. Det är absurt, hon kan inte bara gissa sig fram till sina domslut, sa Joel Riddez.

Det var ett domslut som hade kunnat släcka Djurgården totalt, men vid det här laget arbetade de blårandiga hårt för att komma tillbaka i matchen. Dessvärre omsattes inte spelövertaget i några avslut på mål, men den mycket välkomna reduceringen kom ändå efter en dryg halvtimme. 1-2-målet var resultatet av en straffspark sedan Malin Diaz kapats rejält av Vittsjös Elisa Klinga. En solklar straff som Mia Jalkerud prickade in hur säkert som helst. 

Förhoppningarna om fler bollar i rätt mål var goda. Djurgården kämpade och slet medan Vittsjö drog sig tillbaka och satte hoppet till omställningar. Målchanserna var dess värre allt för sällsynta och statistiken visade bara på två skott på mål efter full tid.

Mia Jalkerud fick en ordenlig knuff i ryggen i offensivt straffområde, men Ulrica Löv tyckte att det räckte med en straffspark. I stället fick Vittsjö frispark sedan bollen tagit på Jalkeruds hand i samband med fallet.

Hemmalaget försökte samla ihop styrkorna till en kvittering i slutskedet och pressade gästerna främst genom ett flertal hörnor efter varandra. Någon riktig farlighet skapades dessvärre aldrig och i stället kunde Vittsjö öka på till 1-3 i den fjärde övertidsminuten. Nellie Persson kunde skicka in bollen i ett tomt mål sedan Jennifer Pelley förstärkt offensiven i straffområdet i samband med en hörna. 

– Jag lider med tjejerna idag. Det är starkt att komma tillbaka efter den starten vi får och det ingen som inte ger 110 procent där ute. Tyvärr så känns det för närvarande som att motståndarna behöver färre chanser än oss för att göra mål, sa DIF-tränaren.

I och med förlusten hamnar Djurgården nedanför kvalsträcket och är fortfarande utan poäng på hemmaplan. En ny chans, den sista innan VM-uppehållet, kommer på måndag 20 maj när Växjö kommer till Stadion. 

– Det känns ändå bra att vi har den matchen redan om fem dagar. Vi har haft väldigt mycket oflyt på sista tiden och jag hoppas att det jämnar ut sig till slut.

Foto: Johan Sahlén. 
 

 

Senaste nytt
Fler nyheter