Förlust på Stora Valla

• U21
  • 15 okt 2019

Mattias Mitku blev tvåmålsskytt men det räckte inte hela vägen när Degerfors vann med 5-3 i tisdagens U21-match.

Djurgården klev ut på ett höstruggigt Stora Valla för näst sista matchen i U21-allsvenskan. På andra sidan väntade ett hungrigt och fysiskt Degerfors som hade fem poängs försprång i tabellen inför avsparken.

Det var också hemmalaget som omedelbart tog initiativet i matchen med ett ledningsmål efter bara tre minuter. Men Djurgården krigade på och med halvtimmen spelad kvitterade Mattias Mitku till 1-1. Det blev också starten på en svängig period av matchen där Degerfors gjorde 2-1 i 36:e innan Mattias Mitku följde upp med sitt andra mål för kvällen. Men 2-2 skulle inte hålla in i pausen där de rödvita hann trycka in 3-2 på tilläggstid av första halvleken.

I andra halvleken var det fortsatt offensiv fotboll som gällde och Degerfors utökade till 4-2 i 52:a minuten. Men ett ungt och hårt jobbande Djurgården kunde kort därpå reducera genom inbytte Hugo Fernandez och började sedan att jaga en kvittering. Kvällens sista mål skulle dock Degerfors stå för när 5-3 kom med tjugo minuter kvar av matchen. Ett resultat som sedan stod sig till slutsignalen.

En förlust som till viss del kan härledas till en hög blårandig ambitionsnivå där inte alla aktioner gick helt rätt, enligt U21-tränare Hugo Berggren
– Mycket vilja, hjärta och frustration. Många spelare som ger allt från U19 och U17 som vill visa upp sig inför kommande år. Vill väldigt mycket på plan och göra skillnad, är vana att lyckas med aktioner i sin vardag men idag är det ibland en touch för mycket när tempot är högre. Precis som många andra matcher i år blir vi hårt straffade när vi riskerar bollen med en avgörande pass istället för att spela enkelt och hålla tempo.
– Tekniskt är många av våra spelare duktiga men måste bli bättre i duellspelet och värdering när vi ska spela enkelt och avgörande. Då har vi en ljus framtid på många, summera Hugo.
15 oktober, tisdag 17:00Stora Valla